Tuig wil inbreken bij oud vrouwtje, maar rekenen niet op de waakhond

Helaas wordt er in Nederland nog best vaak ingebroken in woningen. Conform cijfers van het CBS, hebben onverlaten in 2022 bijna 30.000 keer ingebroken.

Inbreken

Dat zijn geen statistieken om trots op te zijn. Hoeveel de cijfers naar beneden gaan, is het nog steeds zaak om jezelf goed voor te bereiden.

Met name wanneer je in een dichtbevolkt gebied woont, zoals de Randstad, kunnen mensen met slechte bedoelingen kiezen waar ze naar binnen willen.

In een video die online circuleert, en ook al van een tijdje geleden is, is te zien hoe twee boeven het voorzien hadden op een woning waarvan zij dachten dat deze een simpele prooi was.

Tuig wil inbreken bij oud vrouwtje, maar rekenen niet op de waakhond`

Met de nadruk op ‘dachten’. De twee hadden hun huiswerk maar gedeeltelijk gedaan. JA, er woont een dame op leeftijd. De twee hadden echter geen rekening gehouden met een hond.

Poedel beschermt baasje

Op de beelden is te zien hoe de twee mannen de woning in willen. Maar nog voordat ze een stap binnen hebben gezet, komt de waakhond in actie.

Nu denk je wellicht aan een Duitse herder of wellicht een Dobermann, maar niets is minder waar. De ‘stoere mannen’ krijgen te maken met…

Een schattige Poedel. Niet de hond die je zou verwachten. Toch jaagt het dier de twee onverlaten de stuipen op het lijf. Ze zijn zo bang dat ze keihard wegrennen.

Nu bestaat er best een misverstand over kleinere honden. Veel mensen denken dat deze niet zoveel kunnen. Dat is natuurlijk onzin.

Het gaat immers niet om hoe groot je bent, maar om wat je kan! En deze dieren hebben hun baasje uitstekend beschermd.

Het mooie van filmpjes op internet, is dat die altijd bewaard blijven. En daarom kun je de video hieronder bekijken. Veel plezier 🙂

 

Scroll naar boven