Truus (87) mist begrafenis van haar zus: ”Ik zat een week lang opgesloten”

Truus (87) mist begrafenis van haar zus door ernstige fout

De bewoners van een appartementencomplex op de Oude Singel in Oudewater hebben een erg vervelende week achter de rug. Door een kapotte lift zaten zij een week opgesloten in hun woningen. Truus de Vaal – van Dam (87) kon zelfs niet naar de begrafenis van haar zus.

De bejaarde vrouw doet haar verhaal tegen het Algemeen Dagblad. ”Ik woon hier met veel plezier hoor, maar al vanaf het begin is de lift elk jaar een aantal dagen stuk. Dan kan ik dus ook niet maar buiten.” Truus, die al negen jaar in het gebouw woont, schat in dat al de tiende keer is dat de lift niet werkt.

Woningbouw niet bereikbaar

Vorige week dinsdag was het wederom hommeles. Bewoners belden massaal naar woningcorporatie de Woningraat en ook leverancier Otis werd platgebeld. Het bood geen soelaas, niemand was bereid om de lift te komen maken en de bewoners, waarvan het gros slecht ter been is, zaten een week binnen.

Truus (87) mist begrafenis van haar zus: ''Ik zat een week lang opgesloten''

Begrafenis

Het werd nog erger voor Truus, want vorige week verloor ze haar zus. ”Ik wilde graag naar de condoleance toe, afgelopen woensdag. Met enorm veel hulp van mijn dochter lukte dat, maar de dag erna kon ik eigenlijk niets meer en had ik erg veel last van mijn knieën.”

”Ik ben zaterdag dan ook niet naar de begrafenis geweest”, laat ze weten. ”En ook mijn kappers- en doktersafspraak heb ik afgelopen week maar afgezegd. Normaal gesproken brengt iemand van de vrijwillige taxi mij naar de kapsalon, maar het is teveel gevraagd of diegene me twee verdiepingen naar beneden en weer naar boven kan tillen.”

Lift gister gemaakt

Gisteren werd de lift dan eindelijk gemaakt. Maar voor Truus komt dat allemaal te laat. Ze neemt de lift liever niet dan wel. ”Mijn man en ik hebben wel eens vastgezeten, dat was niet fijn. De brandweer moest toen komen om ons te bevrijden. Een van de bewoners heeft een kussentje op het klapstoeltje gelegd, voor het geval dat er iemand ooit weer vast komt te zitten.”

Woningcorporatie zegt sorry

Woningcorporatie de Woningraat betreurt het dat de ouderen op de Oude Singel het een week zonder lift moesten stellen. Om het goed te maken, kregen alle bewoners dinsdag een bos tulpen en zakje met chocolaatjes. ”Wij proberen uiteraard zo goed mogelijk voor onze huurders te zorgen”, vertelt woordvoerder Esther Hermsen.

Volgens Hermsen zaten er veel ‘kinderziektes’ bij de bouw van de lift, waardoor er vaak storing was. ”Maar de laatste jaren gaat het hartstikke goed.”

Het probleem zou hebben gezeten in een groot onderdeel aan de buitenkant van de lift. Die moest vervangen worden, maar was niet op voorraad. ”Heel vervelend, maar daar kan niemand wat aan doen”, zo besluit de optimistische Hermsen die blij is dat de lift het weer doet.

Daar denkt Truus wel anders over. Ze hoopt dat de lift het blijft doen, maar heeft er eigenlijk totaal geen vertrouwen meer in.

Scroll naar boven