Trump zal voor altijd verbannen blijven, zegt Twitter

Donald Trump zal voor altijd van Twitter worden verbannen – zelfs als hij zich in de toekomst verkiesbaar stelt voor het presidentschap.

De voormalige POTUS werd in januari van het social media-platform geschopt na de dodelijke rellen op het Capitool.

Na de ban vroegen sommigen zich af of Trump die zich in de toekomst kandidaat zou stellen, zou betekenen dat hij terug op Twitter zou mogen, maar het lijkt erop dat dat niet het geval zal zijn.

De financieel directeur van Twitter, Ned Segal, heeft gezegd dat het verbod hoe dan ook zal blijven bestaan.

Hij zei tegen CNBC’s Squawk Box: “Als je van het platform wordt verwijderd, word je van het platform verwijderd.”

“Of je nu een commentator, een CFO, een voormalige of huidige overheidsfunctionaris bent.”

“Vergeet niet dat ons beleid is ontworpen om ervoor te zorgen dat mensen niet aanzetten tot geweld. En als iemand dat doet, moeten we hem of haar van het platform verwijderen. En ons beleid staat niet toe dat mensen terugkomen.”

In een verklaring ten tijde van het verbod zei Twitter: “Na een nauwgezet onderzoek van recente Tweets van het @realDonaldTrump account en de context eromheen hebben we het account permanent opgeschort vanwege het risico op verdere aanzetting tot geweld.

“In de context van de afschuwelijke gebeurtenissen van deze week hebben wij woensdag duidelijk gemaakt dat nieuwe schendingen van de Twitter-regels tot deze maatregelen zouden kunnen leiden.”

“Ons kader voor het openbaar belang bestaat om het publiek in staat te stellen rechtstreeks van verkozen ambtenaren en wereldleiders te horen. Het is gebaseerd op het principe dat het volk het recht heeft om de macht in het openbaar ter verantwoording te roepen.”

“We hebben echter al jaren geleden duidelijk gemaakt dat deze accounts niet boven onze regels staan en Twitter niet kunnen gebruiken om aan te zetten tot geweld. We zullen transparant blijven rond ons beleid en de handhaving ervan.”

In een thread verdedigde Twitter CEO Jack Dorsey de stap en noemde het ‘de juiste beslissing’.

In een lang bericht zei hij: “Ik vier het niet en voel geen trots over het feit dat we @realDonaldTrump van Twitter hebben moeten verbannen of hoe we hier zijn gekomen.”

“Na een duidelijke waarschuwing dat we deze actie zouden ondernemen, hebben we een beslissing genomen met de beste informatie die we hadden, gebaseerd op bedreigingen voor de fysieke veiligheid, zowel op als buiten Twitter. Was dit juist?”

“Ik geloof dat dit de juiste beslissing was voor Twitter. We werden geconfronteerd met een buitengewone en onhoudbare omstandigheid, die ons dwong al onze acties te richten op de openbare veiligheid.”

“Offline schade als gevolg van online meningsuiting is aantoonbaar reëel, en dat is wat ons beleid en onze handhaving boven alles drijft.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven