Tropische hitte in aantocht, temperaturen ruim boven 30 graden

BREAKING: Komende dagen extreem warm, recordtemperatuur in zicht

Vergeet de wolken, vergeet de regen! Volgende week krijgen we in Nederland eindelijk een soort van zomergevoel. Volgens Diane Woei van Weerplaze wordt het tropisch warm, met temperaturen die de dertig graden gaan overstijgen.

Topweek

”Nederlanders die vakantie in eigen land vieren, wacht een topweek”, aldus de optimistische Woei. Aankomend weekend wordt er niets bijzonders verwacht, maar op maandag begint het er rooskleurig uit te zien met een graadje of 22 – 25. De zon verwijnt zo nu en dan achter de wolken.

Dinsdag en woensdag begint het pas echt lekker te worden. De temperaturen lopen uiteen van 25 tot 29 graden, waarbij het vooral op woensdag aangenaam vertoeven wordt.

De twee dagen daarna, donderdag en vrijdag, maken we volgens Weerplaza weer even pas op de plaats, waarbij de koelte de kop opsteekt.

Tropische hitte in aantocht, temperaturen ruim boven 30 graden

Tropische hitte

Maar in het weekend wordt het extreem warm en wanen we ons in de tropen. ”De voorspelling is dat het zo’n dertig tot wel vijfendertig graden kan worden. Hoe hoog de temperaturen exact gaan uitvallen is niet bekend, omdat het over een voorspelling van meer dan vijf dagen in de toekomst gaat. ”Dan is het lastig te zeggen of het 30, 35 of 38 graden word”, aldus Woei.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven