Tropische hitte in aantocht, temperaturen komende dagen door het dak

Tropische hitte in aantocht, temperaturen komende dagen door het dak

Leg je ​zonnebrandcrème, je windscherm en parasol maar vast klaar. Er is namelijk extreem tropisch weer in aantocht, waarbij de temperaturen morgen en overmorgen de 35! graden kunnen aantikken. 

Volgens Weeronline wordt vandaag overigens ook een lekker zomers dagje, met temperaturen die zullen uitkomen op maar liefst 22 tot 26 graden.

Tropische hitte

Morgen (vrijdag) zal de wind naar het zuiden draaien en schiet het kwik omhoog. Midden-Nederland zal te maken krijgen met een graad of 27 – 29, terwijl noordelijke inwoners aankijken tegen temperaturen die ruim boven de 25 graden zullen uitkomen. In het zuiden wordt het met temperaturen boven de 30 graden zelfs nog warmer.

Zaterdag wordt extreem

Wat dat betreft is vrijdag alvast een opmaat naar aanstaande zaterdag. In het zuidoosten zullen inwoners geconfronteerd worden met temperaturen tussen de 33 en 35 graden. Elders in het land, zoals in het noorden en noordwesten, wordt niet meer dan 25 graden verwacht.

Uitzonderlijk hoge waarden

Tropisch weer is natuurlijk lekker, als je er tegen kunt, maar brengt ook risico’s met zich mee. Zo worden morgen en ook op zaterdag zonkracht 7 en sterkte 8 bereikt. Weeronline waarschuwt mensen voor deze ”uitzonderlijk hoge waarden” die in Nederland ”niet vaak voor komen.”

De weerspecialisten waarschuwen voor een grote kans op een levensgevaarlijke zonnesteek. Het advies is dan ook om de zon tussen 12.00 en 15.00 uur zoveel mogelijk te vermijden. Voor alle badgasten luidt daarnaast natuurlijk het dringende advies zichzelf in te smeren met ​zonnebrandcrème.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven