Treurig nieuws: Nederlandse huurling (55) doodgeschoten in Oekraïne

Treurig nieuws: Nederlandse huurling (55) doodgeschoten in Oekraïne

Voor het eerst sinds de invasie van Rusland in Oekraïne is een Nederlander omgekomen in het land. Het gaat om de 55-jarige Ron Vogelaar, die zich vrijwillig had aangesloten bij het vreemdelingenlegioen.

De familie laat aan De Telegraaf weten dat Ron inderdaad om het leven is gekomen. Dat zou vorige week woensdag zijn gebeurd ergens bij Molodova, in het oosten van Oekraïne.

Vogelaar zou dodelijk getroffen zijn door artillerievuur. Volgens een andere Nederlander, die met Ron in dezelfde eenheid diende, is hij meteen aan zijn verwondingen overleden en heeft hij niet geleden.

‘Als een held gestorven’

De familie van Vogelaar is vanzelfsprekend in diepe rouw. Maar Ron heeft nooit een beslissing betreurd. Zijn dochter laat via sociale media weten dat haar vader gelukkig was en dat hij “voelde dat hij op de juiste plek was.” Ze schrijft ook dat ze van de commandant heeft gehoord dat haar vader “is gestorven als een held.”

Treurig nieuws: Nederlandse huurling (55) doodgeschoten in Oekraïne

Ministerie van Buitenlandse Zaken weet van niets

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft naar eigen zeggen nog geen melding gekregen dat er een Nederlander om het leven zou zijn gekomen. Ze hebben ook geen idee hoeveel landgenoten momenteel tegen de Russen vechten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven