Trees wil kolentrein blokkeren, gaat naakt op spoor liggen

Trees Lammers is ‘klimaatburgemeester’ van Hilversum. De vrouw deed gisteren een poging om een kolentrein te blokkeren in het Amsterdamse havengebied, maar werd opgepakt. Vandaag werd Trees overigens weer opgepakt.

Lammers neemt het burgmeesterschap zeer serieus, zo blijkt wel. Ondanks haar ‘ministeriële titel’ laat Trees zich niet weerhouden van het demonstreren tegen de gevestigde orde. Gistermorgen toog ze met een groepje gelijkgestemden richting het Westelijk Havengebied in Amsterdam.

Trees wil kolentrein blokkeren, gaat naakt op spoor liggen

Trees ging vervolgens naakt op het spoor liggen, in een poging de doorgang van een kolentrein te verhinderen. Daar slaagde ze niet in, want de politie pakte haar op en de trein reed vrolijk verder.

Vandaag weer opgepakt

Maar Trees is een volhouder. Enkele uren nadat ze vrij kwam, beloot ze naar het hoofdkantoor van ING te gaan. Daar blokkeerde ze samen met anderen de ontvangsthal van de bank. De groep bond zich aan elkaar vast en voerde een mooi toneelstuk op, waarbij ze net deden alsof ze zich op een plaats delict bevonden. De politie kwam weer in actie en Trees slaapt vannacht weer op het politiebureau.