Transvrouw maakt mede-gevangenen zwanger, moet vrouwengevangenis verlaten

Man bedriegt zijn zwangere vrouw, mag niet bij de geboorte zijn

De 27-jarige Demi M. is een transvrouw en daarom was het de bedoeling dat ze haar straf van 30 jaar voor doodslag uit zou zitten in een vrouwengevangenis in New Jersey. Maar M. maakte twee vrouwen aldaar zwanger en moet de gevangenis deze week verlaten.

De transvrouw zou met beide vrouwen tegelijk een relatie hebben. Niks mis mee, zou je denken. Ware het niet dat het in New Jersey verboden is voor gevangenen om seksueel contact te hebben met andere gedetineerden. De ‘vrouw’ zal haar straf nu moeten uitzitten in een gevangenis voor mannen tussen de 21 en 30 jaar oud.

Transvrouw maakt mede-gevangenen zwanger, moet vrouwengevangenis verlaten

Gender-overeenkomst

Tot vorig jaar werd iemand die over mannelijke geslachtskenmerken beschikt, gewoon in de mannengevangenis gedumpt. Inmiddels is dat dus niet meer zo, nadat de staat een overeenkomst tekende met een organisatie die zich hard maakt voor rechten van gevangenen.

In deze overeenkomst is onder meer opgenomen dat transpersonen worden geplaatst op basis van hun gender-identiteit. In de mannengevangenis gaat het voor Demi nog een hele klus worden om gedetineerden te bezwangeren 🙂

Laat een reactie achter

Scroll naar boven