Transgender Ryan bevallen: “Het is geen jongen of meisje”

Transgender Ryan bevallen: "Het is geen jongen of meisje"

Ryan Ramharak (30) is samen met vriend David een ‘queerstel’. Hij is geboren met een baarmoeder en opgevoed als meisje, maar besloot als snel dat hij liever een man wilde worden. Hij onderging een geslachtsverandering, maar wilde nog wel graag een kindje op de wereld zetten. Dat is nu gelukt.

Vijf maanden geleden beviel Ryan van een kerngezonde baby. Tegen RTL Nieuws doet hij nogal moeilijk over het geslacht. “We willen ons kindje gendervrij opvoeden. Waarom zou je een etiket jongen of meisje op iemand plakken?” Het kind heet in ieder geval Ravi en dat is volgens Google een jongensnaam.

Zwangerschap

Ryan maakte naar eigen zeggen op de derde date met David al duidelijk dat hij graag een kind wilde. Maar zwanger worden was niet zo simpel. Hij moest stoppen met het spuiten van hormoon testosteron en moest weer ongesteld worden.

“Heel dubbel” vond Ryan dat. “Zwanger zijn was heel pittig maar die mooie buik was schitterend. Ik straalde continu voor de spiegel.”

Transgender Ryan bevallen: "Het is geen jongen of meisje"

Gendervrije opvoeding

Baby Ravi kwam gezond ter wereld en wordt gendervrij opgevoed. Wat dat betekent? David: “Ravi speelt met poppen, blokken en lego. Heeft roze kleren én blauwe. Sommige mensen noemen Ravi een meisje, anderen een jongen. We laten deze mensen maar in hun waan. Ravi mag zijn wie-ie wil, zelf ontdekken. Vrij zijn.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven