Transavia weigert Kitty aan boord: ”Dit is zo onrechtvaardig”

Transavia weigert Kitty aan boord: ''Dit is zo onrechtvaardig''

De 60-jarige Kitty Trepels zou gisteren haar laatste reis maken naar Menorca. Nog een keer op vakantie. Maar Transavia weigerde haar aan boord te laten van het vliegtuig. De piloot vond haar ‘niet fit to fly. En nu is Kitty in alle staten.

Laatste vakantie

De vrouw uit Uden zou op dit moment genieten van haar laatste vakantie. Kitty heeft niet lang meer te leven en keek heel erg uit naar haar vakantie.

Maar de nachtvlucht met Transavia verliep heel anders dan gepland. Samen met haar zus Sandra (54) zat ze te wachten bij de gate op Schiphol. Toen ze een beetje wegdommelde in haar rolstoel, werd het personeel op Schiphol nerveus. Gevraagd werd of ze hulp nodig had.

Kitty reageert daarop dat ze alleen een beetje moe was, maar zich verder kiplekker voelde. ”Ik was helemaal klaar voor de vakantie!”

Mag niet mee

Niet veel later staat de piloot ineens voor haar neus. Hij komt vertellen dat hij Kitty niet mee wil nemen naar Spanje. ”Hij zei: ik ben hier de baas en we nemen je niet mee. Ik ben verantwoordelijk als er aan boord iets misgaat en ik heb besloten dat je niet mee mag.”

”Ik zei nog: ‘Wat moet er dan misgaan?’ Maar het besluit stond al vast. Mijn koffers waren zelfs al van boord gehaald. Ik verkeer nog steeds in shock.”

Kitty en haar zussen gaan al jaren samen naar Menorca. ”Mijn leven loopt op zijn einde, dus we hadden alles op alles gezet om nog een weekje weg te gaan. Om afscheid te nemen van het eiland en onze vrienden daar. Ik had mijn kuren stilgezet, mijn zus had met moeite vrij kunnen nemen.”

Niet meewerken

Sandra vertelt tegen De Telegraaf dat nadat de piloot het slechte nieuws mededeelde, er direct gebeld is naar Nijmegen. Hier heeft een verpleegkundige in het holst van de nacht een stukje uit het dossier voorgelezen. Transavia wilde echter nergens meer aan meewerken.

Het heeft niets uitgehaald. Het vliegtuig is vertrokken zonder Kitty en Sandra. Volgens Transavia is dat gebeurd omwille van de veiligheid.

Transavia weigert Kitty aan boord: ''Dit is zo onrechtvaardig''

Volgens een woordvoerder is de beslissing genomen met het oog op het welzijn van de passagier en het welzijn van andere passagiers. ”We begrijpen dat mevrouw geen fijne ervaring heeft gehad.”

Alles voorbereid

Kitty mocht echter gewoon vliegen en had groen licht gekregen van haar medici. Ze heeft voldaan aan alle vereisen, zoals een bloedtest. De oncoloog had toestemming gegeven en alle benodige documenten had Kitty bij zich. Heel vreemd dat ze dus alsnog niet mee mocht.

Transavia

Maar hoe kan ze nu alsnog zijn beoordeeld als ‘niet fit to fly’? Volgens de woordvoerder mag de piloot zelfs beslissen of iemand ‘fit oogt’.

”Indien nodig vraagt een gezagvoerder om ondersteuning en advies van de medische dienst.” Maar dat is hier dus totaal niet gebeurd, want Kitty had alle documenten.

Laatste reis verpest

Een nieuwe reis naar Menorca? Dat zit er waarschijnlijk niet meer in. ”Een herkansing kan bijna niet. Ik moet binnenkort weer aan de chemo.”

Kitty is in shock. ”Ik kan nog steeds niet bevatten wat mij overkomen is. Het voelt zo ontzettend onrechtvaardig wat hier gebeurd is.”

Scroll naar boven