Tragisch auto-ongeluk: vader en baby sterven, moeder hersendood

In de Verenigde Staten is een meisje van slechts vijf jaar door haar eigen opa en oma met een riem d00dgeslagen omdat ze per ongeluk in haar broek had gepoept.

In Brussel heeft afgelopen maandag een zeer tragisch auto-ongeluk plaatsgevonden waarbij een vader (48) en een baby van vier maanden zijn overleden. De moeder zat ook in de auto en is hersendood. De twee andere kinderen van het gezin blijven hierdoor achter als wees.

Rond 15.30 maandagmiddag ging het op de E40 helemaal mis, toen bestelbus achterop een personenauto botste. In de bestelbus zat een lied van de Belgische Speciale Eenheden. In de personenauto zaten een vader, moeder en 2 kinderen.

Een woordvoerder van de brandweer zegt: ”In één wagen viel één lichtgewonde, maar in de andere wagen moesten we drie inzittenden – twee volwassenen en een kind – ter plaatse reanimeren.”

Overleden

De baby van vier maanden en diens vader bezweken eergisteren aan hun verwondingen in het ziekenhuis. De moeder van de baby, een 36-jarige vrouw uit Brussel, werd hersendood verklaard. Een van de achterblijvende kinderen zat ook in de auto en liep verwondingen op. Het andere kind zat op het moment van de gebeurtenis op school.

Op het moment dat de aanrijding plaatsvond, reed de personenauto slechts 40 kilometer per uur. Uit onderzoek komt naar voren dat de auto, voorafgaand aan het ongeval, al een paar keer op de vluchtstrook stond met autoproblemen. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren wordt onderzocht.

Weesjes

De ouders laten twee kinderen na: een kleine peuter, die betrokken was bij het ongeval, maar ongedeerd uit het voertuig kwam, en een ouder kind. ”De dienst slachtofferbejegening doet al het mogelijke om de kinderen op te vangen”, aldus de federale politie.

Scroll naar boven