Traditieverziekers genadeloos aangepakt: Eieren en vuurwerk

Traditieverziekers genadeloos aangepakt: Eieren en vuurwerk

In De Lier is het vanmiddag uit de klauwen gelopen. Een groep mensen was niet gelukkig met de komst van de traditieverziekers van Kick Out Zwarte Piet. Die kregen eieren over zich heen, terwijl er ook met enkele flinke knallers werd gegooid.

Charges

Agenten hebben daarop ingegrepen. Met schilden en wapenstokken werden er charges uitgevoerd. Dat meldt het ANP ter plekke.

KOZP protesteert bij de Sinterklaasintocht tegen het uiterlijk van pieten. Sommige pieten zijn zwart geschminkt en dat vindt de groep niet kunnen.

Kort voor 13.30 uur arriveerde de pietluttige zielepietjes per bus. Ze werden welkom geheten door mensen die zichzelf zwart hadden geschinkt en kregen te horen dat ze op moesten rotten.

Na hun aankomst werden de demonstranten van KOZP met vuurwerk, eieren, blikjes en pepernoten bekogeld. Ook werd een zwarte rookbom gegooid.

Noodbevel

Bibberburgemeester Bouke Arends van de gemeente Westland doet het in zijn broek en heeft een noodbevel afgekondigd. Op een parkeerplaats zijn voertuigen aangetroffen met hooibalen, giertanks en containers.

Die waren vermoedelijk bedoeld voor een tegenactie richting KOZP. De gemeente heeft daarom een noodbevel afgekondigd.

Purschuim

Maar er gebeurde nog meer in De Lier. Politiecamera’s zijn bespoten met purschuim. Vier mensen zijn aangehouden, aldus de autoriteiten.

De camera’s waren opgehangen voor de veiligheid rond de intocht. Na de aangekondigde demonstratie van Kick Out Zwarte Piet werden er extra veiligheidsmaatregelen genomen.

KOZP boos

Je verwacht het niet, maar de actiegroep is teleurgesteld in de burgmeester. Die had volgens hen best wat meer rekening met de groep kunnen houden.

Helemaal nu het een herdenkingsjaar betreft voor het Slavernijverleden, ziet KOZP Zwarte Piet graag verdwijnen om racisme uit de maatschappij te verwijderen.

Wellicht kan de groep, aangevuld met klimaatwappies van XR, zich een keer inleveren in andere mensen. De bevolking raakt het actieclubje met de dag meer zat.

Scroll naar boven