Toto-speler uit Breda wint 143.000 euro maar krijgt geen cent

Toto-speler uit Breda wint 143.000 euro maar krijgt geen cent

Een Toto-deelnemer uit Breda was er stellig van overtuigd: hij had 143.000 euro gewonnen met voetbal-wedstrijden voorspellen. Maar Toto beweert dat de man niet gewonnen heeft en weigert hem te betalen. De man is naar de rechter gestapt.

Voetbal voorspellen

Veel mensen kennen Toto natuurlijk. Naast de barslechte reclames, kun je er al jaren terecht om voetbalwedstrijden te voorspellen.

Een man uit Breda deed dat in juli 2020 ook. Hij zette dertig euro in op vier voetbalwedstrijden. Hij moest voorspellen welk team na de eerste helft voor zou staan. Tegelijkertijd moesten beide teams in een duel ook allebei gescoord hebben.

De letterlijke omschrijving van de weddenschap luidde: ‘Wie wint de eerste helft met dubbele kans en scoren beide teams?’

Voor ervaren wedders is dat vak-jargon, maar voor leken of mensen die niet vaak voetbalwedden kan dat wat moeilijker te begrijpen zijn.

Verwarring

De man dacht te lezen dat hij moest voorspellen welk team de eerste helft wint (wie er voor staat in goals) en dat beide clubs gedurende de hele wedstrijd minimaal een keer zouden moeten scoren.

Dat gebeurde uiteindelijk ook, waardoor de man dacht dat hij gewonnen had. Met dertig euro dacht hij 143.159,10 gepakt te hebben.

Maar de Lotto, het bedrijf achter Toto, beweert dat de weddenschap anders in elkaar zit. Beide teams hadden namelijk al in de eerste helft moeten scoren. En dat had de man niet goed voorspeld.

Medewerker snapt het ook niet

Dit verhaal krijgt nog een aparte wending, want de man blijkt voor hij heeft ingezet contact te hebben opgenomen met de Toto.

Een medewerker vertelde hem vervolgens dat zijn interpratie van de weddenschap klopte. Daarna belde hij nog twee keer. Die medewerkers stelden echter dat de weddenschap betrekking had op de eerste helft.

Rechter

De Bredanaar bleef echter voet bij stuk houden en spande een rechtszaak aan tegen Toto. Hij eiste de 143.000 euro alsnog op.

Maar Toto liet de uitgeschreven gesprekken met medewerkers zien. De rechter schaart zich achter Toto. De gokker had er niet vanuit mogen gaan dat hij het bij het rechte eind had. Los van hoe de weddenschap was geformuleerd, want ‘warrig’ was die wel.

Proceskosten

De arme gokker is nu nog meer gedupeerd. Hij is zijn inleg kwijt, krijgt de 143.000 niet en moet ook de proceskosten nog betalen. Die bedragen bijna 10.000 euro.

Scroll naar boven