Tot welke leeftijd mag je samen slapen met je kind?

Tot welke leeftijd mag je samen slapen met je kind?

Veel ouders vinden het hartstikke fijn om samen te slapen met hun kind(eren). Maar op gegeven moment is dat wel een keertje klaar natuurlijk. Tot welke leeftijd wordt het zogeheten ‘co-sleeping’ aangeraden? In dit artikel vertellen we jou daar alles over.

Volgens onderzoek is het ontzettend belangrijk om samen te slapen met een kind. Dat heeft namelijk veel voordelen voor jezelf, maar ook voor het kind.

Tot welke leeftijd mag je samen slapen met je kind?

Wetenschappers hebben uitgezocht dat het hartstikke goed is om je kind minimaal drie jaar naast je te houden in bed.

Minder stress

Een kinderarts van de Universiteit van Kaapstad noemt co-sleeping een absolute must. Wetenschapper Nils Bergman is van mening dat pasgeboren baby’s het best aan de borst van hun moeder moeten slapen. Dat zorgt niet alleen voor betere nachtrust, maar is ook goed voor het hart.

Wanneer je een baby apart laat slapen, in een bedje ernaast of in een andere kamer, heeft het kind drie keer zoveel stress dan wanneer het bij jou in bed ligt.

Drie tot vier jaar

Samen slapen is niet alleen belangrijk voor baby’s. Bergman vindt het ook een aanrader om een kind bij je in bed te laten slapen tot het drie of vier jaar is.

Dit is goed voor de band tussen de moeder en het kind, maar is ook ontzettend goed voor de ontwikkeling van de hersenen. Maar Bergman doet nog een opvallende uitspraak.

Hij gelooft dat niet samen slapen met ouders op latere leeftijd zelfs kan leiden tot gedragsproblemen. Of dat echt zo is, is niet honderd procent bewezen.

Tot welke leeftijd mag je samen slapen met je kind?

Tot welke leeftijd?

Tot welke leeftijd heb jij samen in bed, of in een kamer, geslapen met je kind(eren)? Of tot welke leeftijd lijkt jou dat een goed plan? Laat het weten in de reacties!

Scroll naar boven