Torenhoge nieuwe premies zorgverzekeraars bekendgemaakt

Enorme ophef om nieuwe premies zorgverzekeraars: ''Dit is crimineel''

Een groot aantal zorgverzekeraars heeft vandaag fors hogere zorgpremies voor 2023 bekendgemaakt. Het loopt inmiddels zo ver de spuigaten uit, dat de kritiek niet mals in. Op sociale media vragen velen zich af hoe ze dit moeten gaan betalen. Sommigen hebben het zelfs over ‘criminele tarieven’.

Enorme ophef om nieuwe premies zorgverzekeraars: ''Dit is crimineel''

De redactie van Trendnieuws heeft voor jou nagekeken welke bedragen zorgverzekeraars per volgend jaar in rekening gaan brengen. Let wel: het gaat hierbij om de (meest gekozen) basisverzekering. Ook hebben dus niet alle verzekeraars hun premies openbaar gemaakt. Onderstaande vier hebben dat wel gedaan.

VGZ – €141,95

Menzis – €141,24

CZ – €138,25

DSW – €137,50

‘Lastige boodschap’

Menzis-directeur Dirk Jan Sloots snapt de frustratie bij mensen maar kan er niks aan doen. ”We beseffen dat dit een erg lastige boodschap is voor onze verzekerden.”

Ook VGZ-baas Frank Elion voelt mee met zijn verzekerden. ”We begrijpen dat dit een fors bedrag is. Zeker in een tijd waarin het leven al snel veel duurder wordt, is een stijging van de zorgpremie een boodschap die we liever niet zouden brengen.”