Tom is ten einde raad: ”Ik word 30 jaar en ben nog steeds maagd”

Tom is ten einde raad: ''Ik word 30 jaar en ben nog steeds maagd''

In het Belgische televisieprogramma ‘De Maagdenclub’ gaat Lidewij Nuitten op zoek naar 30 maagden die ouder zijn dan 30 jaar. En dat zijn best veel. 

Maagd

Nuitten zelf heeft tien jaar lang verzwegen dat ze nog maagd was. Zelf haar beste vrienden wisten er niet vanaf. Uit schaamte. De programmamaker wil het taboe doorbreken.

Ze kampt met vulvodynie. In gewone mensentaal zorgt dat ervoor dat ze last krijgt van haar vagijn wanneer die opent. En dat zorgt er dus ook voor dat penetratie moeilijk of zelfs onmogelijk is. Ze heeft wel ervaring op s*ksueel gebied, maar ‘de daad’ is nog niet gebeurd.

Tom is ten einde raad: ''Ik word 30 jaar en ben nog steeds maagd''

Clichébeeld

Het is niet duidelijk hoeveel Belgen van 30 jaar ‘het’ nog nooit hebben gedaan. Wat wel zo is, is dat mensen op latere leeftijd beginnen aan s*ks.

Onderzoek van het UGent laat zien dat in 2022, slechts 43 procent van de achttienjarigen acties is (geweest) tussen de lakens. In 2006 was dat nog 55 procent.

Eerder onderzoek wees uit dat 2,2 van de 25- tot 80-jarigen nog maagd was. In Nederland deed Rutgers daar onderzoek naar en zo’n 20 procent van alle 25-jarigen heeft nooit geslachtsgemeenschap gehad. Wanneer je dat doorrekent naar 30 jaar, zou dat uitkomen op 1 op de 14.

Tom

Iemand die ook nog nooit iets heeft gedaan, is Tom Vangindertael. Hij tikt binnenkort de 30 levensjaren aan, maar heeft nog nooit een relatie gehad.

Ook is hij nooit iemand naar bed geweest. Tom heeft het naar eigen zeggen moeilijk met lichamelijkheid. ”Ik heb een lichte vorm van autisme.”

Tom is ten einde raad: ''Ik word 30 jaar en ben nog steeds maagd''

”Toen ik baby was, heb ik drie maanden in de couveuse gelegen, zonder aangeraakt te worden. Daar heb ik nog steeds last van. Een hand geven kan wel. Een kus ook, wanneer ik me bij iemand op mijn gemak voel. Maar wanneer iemand mij een schouderklopje geeft, krijg ik het lastig.”

Betaalde s*ks

Tom denkt wel vaak aan het idee van een romantische partner, maar is ook graag op zichzelf. ”Het idee van een partner die er altijd zou zijn, om altijd mee te praten, om altijd aan te raken, schrikt me af.”

”Ik heb wel al gedacht aan s*ks los van een relatie. Aan betaald plezier. Maar dat is geen optie voor mij. Ik zou graag eerst een vertrouwensband opbouwen, voordat ik met iemand naar bed ga. Het doen om het doen, lijkt me zo inhoudsloos. Ik kan ook niet open zijn tegen mijn vrienden.”

”Er heerst ongemakkelijkheid over. Dus ik weet niet goed ik of echt op zoek ben naar s*ks. Ik sta ervoor open om het wel te verkennen, maar het is geen prioriteit.”

”Ik ben nieuwsgierig, maar ik ben niet ongelukkig omdat ik het nog niet heb ervaren”, aldus Tom.

Scroll naar boven