Tom (15) hoort jongetje huilen achterin de bus, ziet wat er aan de hand is en roept om hulp

De eerste dag van een nieuwe school kan heel eng zijn voor sommige kinderen. Niet weten wat te verwachten, wie hun nieuwe klasgenoten zullen zijn en of ze vrienden gaan maken, kan zelfs voor de meest zelfverzekerde leerlingen een hele klus zijn.

Gewoon naar school gaan kan problematisch zijn als je het openbaar vervoer moet vertrouwen. Dit was een enorm probleem voor een 11-jarige jongen wiens eerste dag op de middelbare school niet helemaal volgens plan verliep.

Tom O’Brien, 15, was op weg naar huis na zijn eerste dag terug op Holy Family Catholic School, in Liverpool, Engeland. Hij vroeg een paar jongere jongens in de bus hoe hun eerste dag op hun nieuwe school was. Eén van die jongens met wie hij sprak was Alex Furlong, die een nerveuze maar opwindende eerste dag had doorgebracht op de Holy Family School.

Doordachte tiener Tom was kennelijk niet vergeten hoe het was om op de middelbare school te beginnen en wilde zeker weten dat de jongere jongens geen slechte dag hadden gehad.

Tom, die met zijn twee vrienden Harry Campbell en Dylan Robson was, zag toen een 11-jarige jongen achterin de bus die huilde. Tom vroeg hem wat er aan de hand was en hij vertelde hem dat hij de verkeerde bus had gepakt en wist dat hij verder en verder van huis weg zou gaan zonder een idee hoe hij terug moest komen.

Tom en zijn vrienden sprongen meteen in actie en stapten uit bij de volgende halte. Daar belden ze voor een taxi voor de jongen, wachtten met hem tot hij arriveerde en boden zelfs aan om ervoor te betalen!

Volgens de krant Liverpool Echo rekende de taxichauffeur de jongen en zijn ouders niets voor de rit van de jongen naar huis.

“Geloof in mensheid hersteld vandaag”
Alex zag de oudere Tom in actie en ging meteen naar huis om zijn moeder te vertellen over de held die hij zojuist op de bus naar huis had ontmoet.

Zijn moeder Ruth Furlong was zo onder de indruk van Tom en zijn vrienden dat ze erover op Facebook postte.

Tom’s zus Katie reageerde op de post en identificeerde Tom als haar jongere broer die zei: “Ahhh het was mijn kleine broertje. Ik ben zojuist getagd door een vriend van mij die deze status heeft gezien. We zijn zo trots op Tom en het is zo mooi om te weten dat hij een goede kerel is voor de buitenwereld.

Wat een geweldige jongeman is Tom en zo’n geweldig voorbeeld voor deze nieuwe studenten op zijn school. Deel dit artikel om hulde te brengen aan Tom, Dylan en Harry voor hun vriendelijkheid en snelle actie!