Toerist (23) opgegeten door haai in Egypte terwijl zijn familie het filmt

Experts: Dit is waarom haaien steeds dichterbij de kust komen

In het zonovergoten Egypte is een 23-jarige toerist om het leven gekomen nadat hij werd aangevallen door een haai. Dat heeft het Egyptische ministerie van Milieu gisteravond bevestigd.

Russisch staatsburger

Het voorval vond plaats in de populaire badplaats Hurghada. Lokale media melden dat het gaat om de 23-jarige Vladimir Popov uit Rusland

Vlak voordat de haai toesloeg, was Vladimir met zijn vriendin aan het zwemmen. Zijn vriendin besloot het water uit te gaan maar Vladimir wilde nog even blijven.

Familie filmt alles

Vanaf de kant filmt zijn familie hem, als er plots een vin uit water herrijst. Zijn familieleden kunnen niets anders doen dan met afgrijzen toekijken.

Hartverscheurend is dat de doodsbange jongen in paniek om zijn vader schreeuwt. In de video is meermaals ‘papa, papa’ te horen.

Oproep

Enkele seconden later slaat de haai toe en trekt de jongen mee de diepte in. Een toegesnelde boot heeft nog geprobeerd om de jongen te redden, maar alle hulp kwam te laat.

Het strand werd gedurende twee dagen afgesloten. Om welke soort haai het ging is niet bekend. De autoriteiten in Egypte waarschuwen toeristen om ‘extreem alert’ te zijn wanneer zijn gaan zwemmen in zee. Vorig jaar werden ook twee andere toeristen gegrepen door een haai in Egypte.

Scroll naar boven