Todat ze de naam van haar kleindochter hoorde

Todat ze de naam van haar kleindochter hoorde

Op een leeftijd van 56 jaar werden Serena en man voor het eerst grootouders, aangezien hun zoon René op 36-jarige leeftijd vader werd van een prachtige dochter. Serena was natuurlijk in de wolken, tot ze de naam van haar kleindochter hoorde.

Verlangen naar kleinkind

Tegen de website Franska.nl vertelt Serena over haar kinderen. ”’Ik was ontzettend verheugd toen René aankondigde dat hij vader zou worden. Zijn jongere broer, daarentegen, zie ik niet snel vader worden – hij is een tevreden vrijgezel.

”René was altijd al de wat serieuzere van de twee, maar toen kreeg hij een vriendin die aanzienlijk jonger was en daarom nog niet klaar was voor kinderen. Een heel charmant meisje dat ik inmiddels beschouw als een volwaardig lid van de familie. Ze hebben nu al zes jaar een relatie.

”Bijna een jaar geleden maakten ze bekend dat ze een kindje verwachtten. Ik kon me al helemaal voorstellen hoe ik als oma zou zijn. Mijn man en ik wonen dicht bij René en zijn vriendin, dus ik zei meteen dat we veel zouden gaan oppassen. Of ze dat nou wilden of niet, ha ha.

”René en zijn vriendin hebben een huis dichtbij ons gekocht, niet alleen vanwege onze sterke band, maar ook zodat het nooit een gedoe zou worden om oppas te regelen als ze aan een gezin zouden beginnen. Later kunnen ze dan ook gewoon richting ons komen lopen.”

‘Waarom deze naam?’

”Ik kon echt niet wachten om mijn kleinkind in mijn armen te houden. Het werd een meisje en toen ze ter wereld kwam was iedereen extatisch. Maar dat was van korte duur toen ik haar naam hoorde.”

Todat ze de naam van haar kleindochter hoorde

”René en zijn vriendin besloten  haar Louise te noemen, dezelfde naam die ik mijn dochter had gegeven. Mijn dochter, die op vierjarige leeftijd verdronk, terwijl René toen twee was.”

”Bij het horen van de naam kreeg ik een onaangename rilling. Waarom had hij dit gedaan? Ik begreep er even helemaal niets van. René noemde het een eerbetoon aan zijn oudere zus. Telkens wanneer ik die naam hoor, krijg ik het koud en moet ik aan mijn eigen dochter denken.”

”Het confronteert me telkens weer. Waarom heeft mijn zoon niet met mij overlegd? Waarom hadden ze Louise niet als haar tweede naam kunnen doen?”

Scroll naar boven