Tirza (60) wordt niet geaccepteerd door de kinderen van haar vriend: ”Helemaal niets werkt”

Saverine

In de LINDA-rubriek ‘Lekker Samengesteld’ vertellen vrouwen over hun samengestelde gezin. Dit keer is het de 60-jarige Tirza die haar verhaal doet.

Samengesteld gezin

Maar eerst: wat is eigenlijk een samengesteld gezin? Hiervan is sprake wanneer twee partners hun gezinsleden samenvoegen. Helaas werkt het niet voor iedereen goed.

Tirza is inmiddels vier jaar samen met haar vriend. ”Zijn kinderen accepteren niet nog steeds niet. Hij heeft een zoon en ook een dochter, net als ik. Zijn zoon is 25 en is zelf al vader. Ik hoopte dat er iets zou veranderen, maar dat is helaas niet gebeurd en ik kan er niets tegen doen.”

man in white and blue crew neck t-shirt
Foto ter illustratie, niet de zoon uit het verhaal

Vriend

”Drie maanden na de scheiding van mijn ex-man was ik al met mijn nieuwe vriend. Zijn kinderen waren kwaad. Hun vader had namelijk nog een relatie met hun moeder.”

”Maar die relatie ging heel slecht, anders flikflooide hij niet met mij natuurlijk. Dat zijn kinderen dat niet door hadden, was voor mij niet te begrijpen.”

”Je hoopt dan dat ze blij zijn voor hun ouders als ze het geluk met iemand anders kunnen vinden. Maar daar kwam, en komt, niets van.”

”We wonen bij elkaar in de buurt, dus ik kende de familie al en zij mij ook. Mijn vriend en ik kwam elkaar vaak tegen. En ja, de vonk sprong over. We konden het niet verhelpen.”

Niet welkom

”Inmiddels zijn we vier jaar samen. Toen ik in het begin over de vloer kwam, stormden de kinderen hun kamers in. Dat zag ik als een signaal dat ik niet welkom was. We hebben daar ook een aantal maanden rekening mee gehouden. Ik kwam alleen als de kinderen niet thuis waren.”

”Na een maand of zeven, acht konden we het niet meer voorkomen dat ik zijn kinderen zou zien. Ze weigerden tegen mij te spreken en deden net alsof ik er niet was.”

”Mijn vriend heeft wel met hen gepraat. Hij heeft hen uitgelegd dat we erg gelukkig zijn samen en stelde voor om gezellig een kopje koffie te drinken samen.”

Verjaardagen

”Zijn dochter stond er wel voor open, maar zijn zoon niet. Hij weigert om mij te zien. Mijn vriend en ik wonen samen en met verjaardagen word ik geacht om buiten te wachten.”

”Dan sta ik net zo lang in de tuin tot de zoon weer naar huis gaat. Soms duurt dat drie tot vier uur. Met kerst ben ik ook niet welkom. Mijn vriend kiest dan voor zijn kinderen.”

”Ik zou graag willen dat het verandert, maar ik zie niet in hoe ik dat kan realiseren. Mijn vriend vindt het ook niet leuk, maar zegt er ook niets aan te kunnen doen.”

 

Scroll naar boven