Timmermans in tranen: ‘Wij gaan de democratie verdedigen’ – Liveblog

GL-PvdA is volgens de recente exitpolls uitgegroeid tot de tweede grootste partij. Desondanks lijkt Frans Timmermans meer bezorgd dan blij. Hij spreekt zijn partijgenoten en aanhangers toe met een emotionele boodschap, waarbij hij de nadruk legt op saamhorigheid en ondersteuning binnen de Nederlandse gemeenschap.

Emotionele Oproep van Timmermans

“Ik heb jullie even nodig vanavond”, zegt Timmermans tegen zijn partijgenoten en aanhangers. Hij benadrukt het belang van inclusiviteit en solidariteit in Nederland, ongeacht de afkomst van mensen. Hij spreekt ook over de welkomstcultuur in Nederland voor mensen die vluchten voor oorlog.

Felicitatie aan Geert Wilders

Opvallend is Timmermans’ felicitatie aan Geert Wilders, wat leidt tot gemengde reacties in de zaal. Hij benadrukt het belang van democratie en de verdediging van de rechtsstaat. Timmermans spreekt ook over zijn teleurstelling in de uitslag, maar benadrukt de eenheid tussen de rood- en groene partijen.

Oproep tot Eenheid en Verzet tegen Discriminatie

Timmermans roept op tot eenheid onder de linkse partijen om samen te vechten tegen discriminatie, uitsluiting en armoede. Hij benadrukt dat GL-PvdA nooit zal deelnemen aan een coalitie die Nederlanders uitsluit, en onderstreept het belang van inclusiviteit in het politieke landschap.

Scroll naar boven