Tim (37) wordt binnenkort vader, maar leeft al jaren niet meer

Tim (37) wordt binnenkort vader, maar leeft al jaren niet meer

De 40-jarige Anne van de Aa uit Albergen is zwanger. De vader is haar man Tim (37). Op zich niets vreemds, ware het niet dat Tim al sinds februari 2021 niet meer leeft.

Anne heeft deze stap weloverwogen gezet. De laatste embryo, overgebleven bij de vruchtbaarheidsbehandeling van een hersentumor, is recent geplaatst.

Vermoeidheidsklachten

Anne vertelt tegen het Algemeen Dagblad dat haar man en zij hun vrijstaande woning zelf gebouwd hebben. Wanneer de bouw klaar is, krijgt Tim vermoeidheidsklachten.

In het ziekenhuis wordt een hersentumor geconstateerd. Na de geboorte van hun eerste zoontje Joes (3) houd de ziekte zich gedeisd, maar uiteindelijk 0verlijdt Tim in februari 2021.

Anne blijft alleen achter met een zoontje van 15 maanden en een bedrijf in duurzame verlichting en zonne-energie. Het is niet makkelijk.

Meer kinderen

De keus de bevruchte eicel te laten plaatsen is desondanks doordacht. ”Tim en ik wilden graag meer kinderen. Dankzij de vruchtbaarheidsbehandeling was die kans er.”

”Ik ben er ontzettend blij mee om Tim nog dichterbij te hebben en voor Joes. Ik vind een mooi idee dat Tim nog een keer voortleeft.”

Tim (37) wordt binnenkort vader, maar leeft al jaren niet meer

Biologische klok

Anne is al 40 en voelt haar biologische klok tikken. ”Als je het wilt, moet je het nu doen”, zo zegt ze. Ze gelooft heilig dat haar man ‘meekijkt’.

”Ik ben helemaal geen zweverig type, maar soms hoorde ik ineens zijn favoriete muziek. Alsof ik een bevestiging van hem kreeg.”

Alleenstaande moeder

Anne is weduwe en alleenstaande moeder. Momenteel van een kind, maar binnenkort dus van twee. Het opvoeden gaat haar gelukig goed af.

De driejarige Joes noemt af en toe zijn vader. Op zijn sterfdag knutselt hij iets voor hem. Anne brandt dan een kaarsje.

”Wanneer Joes in de kinderopvang voortaan in een treintje zit en gevraagd wordt waar de reis naartoe zal gaan, antwoordt hij: ‘naar papa’.”

Toch zijn er ook moeilijke momenten. Wanneer de kleine iets grappigs zeg, kan Anne dat niet met Tim delen. ”Dat vind ik heel erg lastig. Je kunt niet sparren.”

Kwetsbaar

Anne, die zelf lerares is, weet hoe hard kinderen kunnen zijn. ”Mijn zoon kan gepest worden omdat hij geen papa heeft. Dat maakt hem kwetsbaarder.”

”Dat zal ik moeten uitleggen. En ook dat er een kind komt nu zijn vader er niet meer is. Joes en zijn broertje of zusje zullen Tim leren kennen via foto’s en filmpjes.”

Scroll naar boven