Tientallen woedende asielzoekers in hongerstaking

Tientallen woedende asielzoekers in hongerstaking

Enkele tientallen asielzoekers die vertoeven op de luxe asielboot in Genemuiden weigeren nog langer te eten. Dit uit protest vanwege hun ‘uitzichtloze’ situatie. Ze eisen dat de IND hun ogenblikkelijk helpt en voelen zich zwaar benadeeld.

Duidelijkheid

Medewerkers van de Veiligheidsregio zijn gisteren gaan praten met de asielzoekers. ”Ze voelen zich vergeten door de IND en het COA. De asielzoekers zitten al maanden op de boot maar krijgen maar geen duidelijkheid van de IND”, zo reageert de Veiligheidsregio.

”We zijn met een delegatie vanuit de Veiligheidsregio IJsselland in gesprek gegaan. We hebben daar geluisterd naar alle zorgen en vragen. De bewoners hebben het gevoel dat ze vergeten worden en verliezen het vertrouwen in Nederland”, zo besluit de veiligheidsregio haar reactie.

IND gaat in op eisen

Omdat het om asielzoekers gaat die iedereen tevreden wil houden, heeft de IND besloten om binnen twee weken op de boot te komen en de bewoners allemaal te helpen.

”Dat bericht is door de bewoners als ‘zeer positief’ ontvangen”, zo meldt de Veiligheidsregio. Of de bewoners nu ook gaan stoppen met hun hongerstaking is niet bekend.

Scroll naar boven