Noodweer teistert de afgelopen week verschillende Europese landen. In Duitsland is het zelfs zo erg dat er inmiddels 81 mensen om het leven zijn gekomen. Tientallen tot honderden mensen worden nog vermist, meldde de Duitse autoriteiten. De situatie lijkt er in ieder geval niet rooskleuriger op te worden bij onze westerburen.

Vermiste personen

In de plaats ‘Bad Neuenahr-Ahrweiler’ worden momenteel zelfs veertig tot zestig mensen vermist. De status van ongeveer 300 mensen is op dit moment nog onduidelijk. De reden hiervoor was dat veel mensen niet bereikt konden worden omdat het telefoonnetwerk was uitgevallen.

Maar het telefoonnetwerk was niet het enige probleem. Volgens een lokale energieleverancier zaten donderdag meer dan 165.000 mensen in Duitsland zonder stroom. De afgelopen dagen werden hele Duitse gemeenten afgesneden van de buitenwereld. Door de zware regenval zijn ontzettend veel huizen ingestort.

Inwoners klommen in bomen en op daken om bescherming te zoeken tegen al het water. Helicopters en boten werden massaal ingezet om mensen in veiligheid te kunnen brengen. “We hebben nog nooit zo’n ramp meegemaakt. Het is echt slopend”, zei premier Malu Dreyer van de deelstaat Rijnland-Palts.