Tienervader bindt baby (1) vast in snikhete auto en laat hem expres achter

Tienervader bindt baby (1) vast in snikhete auto en laat hem expres achter

In de Verenigde Staten heeft een jonge vader van 19 jaar oud zijn zoontje van nog geen jaar oud vastgebonden in een snikhete auto, waarna hij het kind meer dan vijf uur moederziel alleen heeft achtergelaten. Helaas heeft het kind dit niet overleefd.

Gedurende de zomer lezen we helaas veel te vaak dat mensen kinderen en dieren achterlaten in een auto. Met tropisch weer is dat ontzettend riskant. En dat is nog zacht uitgedrukt.

Landon Parrott

De 19-jarige Landon Parrott uit Ohio bracht zijn baby onlangs bij de spoedeisende hulp van het Cleveland Clinic Union Hospital in New Philadelphia.

Het kindje vertoonde geen tekenen van leven meer. Toen de autoriteiten een onderzoek instelden naar de omstandigheden van de plotselinge d00d van het kind, loog Landon over wat er gebeurd was. Hij vertelde dat er een 0ngelukje was gebeurd, maar toonde nauwelijks emoties.

Opzettelijk

Dat is natuurlijk ontzettend vreemd wanneer je net je kind bent verloren. Camerabeelden wezen al snel het tegenovergesteld uit van wat de vader beweerde.

Op de beelden was te zien hoe Parrott zijn huis verliet met baby Kyler rond 8.30 uur en pas terugkeerde rond 13.50 uur ’s middags.  Hij bleek zijn zoontje meer dan vijf uur lang te hebben achtergelaten in de auto.

In een persbericht dat is uitgevaardigd door Michael Goodwin, hoofdcommissaris in New Philadelphia, werd geschreven dat ‘het kind 0verleed nadat het meer dan vijf uur zonder toezicht was achtergelaten in een auto, terwijl de buitentemperatuur boven de 30 graden kwam’.

Tijdens het verhoor deed Landon vervolgens een uitspraak die veel Amerikanen ontzettend heeft geshockeerd. Hij gaf toe dat het ging om een opzettelijke handeling.

Landon was zijn kind zat en had er ‘geen zin meer in’ dat de baby ‘overlast’ veroorzaakte in de woning. Het gehuil kwam hem de keel uit.

Moeder wist van niets

Ty Norris, een detective uit New Philadelphia, heeft onderzoek gedaan. Hij concludeert dat het in de auto ongeveer 55 graden was. Het kindje had geen vloeistoffen om te drinken. Ook de airconditioning stond uit.

De moeder van het jongetje, Vanessa Parrott, was aan het werk en had geen idee wat haar man in de tussentijd met hun zoon deed. Toen ze een telefoontje kreeg, zakte ze in elkaar van pijn.

Een vriendin van de moeder heeft een GoFundMe-pagina aangemaakt. Het doel hiervan is helpen met de begrafeniskosten en wat andere kosten.

Landon zit momenteel vast. Zijn borgsom bedraagt 250.000 dollar. De aanklachten tegen hem zijn fors, maar de moeder wil dat er gerechtigheid komt voor haar zoon.

Scroll naar boven