Tieners slaan weerloze Dicky (84) ‘voor de lol’ in elkaar op straat

Tieners slaan weerloze Dicky (84) 'voor de lol' in elkaar op straat

De familie van Dicky Bos (84) uit Assen heeft een beloning uitgeloofd van 500 euro. Hiermee hopen zij de gouden tip te ontvangen die leidt naar de twee tieners die de bejaarde vrouw afgelopen woensdag op straat in elkaar sloegen.

Dicky zette afgelopen woensdag haar container rond 19.00 uur buiten op de parkeerplaats bij haar woning. Vlakbij doen twee jongens ‘een beetje stiekem’. Wanneer ze de vrouw in de gaten krijgen, loopt een van de twee op de vrouw af en die slaat haar vol in haar gezicht.

De vrouw valt op de grond en breekt haar hand. De jongeren rennen direct weg en laten het slachtoffer achter. Helemaal wankel en duizelig weet de vrouw haar woning te bereiken, waar ze in paniek haar kinderen belt. Haar schoondochter is nog steeds in shock van wat ze gezien heeft. ”Er lag overal bloed, ook op straat. Dit moet heel hard gegaan zijn allemaal.”

Politie kan vrijwel niets doen

De politie bevestigt het incident en kijkt uit naar twee jongens tussen de 14 en 18 jaar oud. Volgens de schoondochter kan de politie verder weinig doen. Helaas hebben deurbelcamera’s in de straat de plek des onheils net niet gefilmd. En de 2 daders kunnen overal heen zijn gerend.

Durft niet meer naar buiten

Dicky is vanzelfsprekend heel erg geschrokken. Naast enorme pijn is het ook mentaal niet te doen. De vrouw kan al dagen niets eten en is doodsbang. ”Het was iemand die alles nog zelf deed en er graag op uit ging. Nu durft ze niet meer buiten te komen.”

Voor de tip die leidt naar de twee jongeren looft de familie een bedrag van 500 euro uit. Het Facebook-bericht dat Van der Werff online zette over de mishandeling, werd al meer dan 3.500 keer gedeeld. De politie hoop dat mensen die deze laffe daad hebben gezien zich alsnog melden.

Scroll naar boven