Tienerfestival Hasselt ontruimd: 22 kinderen onwel na ‘injectie’

Tienerfestival Hasselt ontruimd: 22 meisjes onwel na 'injectie'

Op het tienerfestival We R Young in het Belgische Hasselt zijn gisteren 22 meisjes onwel geworden. Het feest is daarom rond 18.00 uur stilgelegd door de organisatie. Er zijn sterke vermoedens dat er opnieuw sprake is van ‘needle spiking’.

Om 17.00 uur meldde het eerste slachtoffer zich bij de verpleegpost. Volgens burgemeester Steven Vandeput van Hasselt zou het meisje zich ziek hebben gevoeld en verklaarde zij ‘een prik’ te hebben gevoeld.

”Al snel bleken vijften personen, allen vrouwen, mogelijk slachtoffer te zijn geweest van needle spiking. We hebben direct ons noodinterventieplan opgestart en zijn in overleg gegaan met de ordediensten om het festival meteen te beëindigen. Dat is even voor 18.00 uur gebeurd.”

Ambulance

Uiteindelijk meldden zich 22 meisjes bij de eerste hulp. Zij werden allen nagekeken door een arts. Vier meisjes zijn met een ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd, terwijl twee kinderen door hun ouders naar de spoeddienst zijn gereden.

Onderzoek

Hoewel gerechtelijke instanties zich op het festivalterrein hebben begeven, is er geen spoor voor een of meerdere daders. Bij slechts één meisje werd effectief een prikwonde vastgesteld. In het ziekenhuis zijn er tests uitgevoerd bij alle meisjes om te kunnen achterhalen of en wat zij ingespoten hebben gekregen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven