Als je een tiener in je leven hebt, besef je pas hoeveel veranderingen er op je af komen. Het lijkt erop dat de band die jullie hadden toen ze jonger waren verdwijnt als ze ouder worden en ‘onafhankelijk’ willen zijn. We worden vaak weer heel hecht wanneer ze wat ouder worden, maar de jaren ertussen kunnen nogal moeilijk zijn.

Marieke Voorsluijs kent dit net zo goed als elke ouder. Ze is een moeder uit Amsterdam en haar twee zonen wilden steeds minder aandacht van hun moeder toen ze hun tienerjaren bereikten. Misschien wel het meest verontrustende is dat haar zoon niet meer wilde knuffelen…

View this post on Instagram

My knitted son hanging out #knitting #knittingontheedge #knitstagram

A post shared by Marieke Voorsluijs (@mariekevoorsluijs) on

Marieke kon het niet ontkennen, dus besloot ze het op een creatieve manier op te lossen. Ze pakte wat garen en maakte een gloednieuwe zoon voor zichzelf.

“Mijn zoon bereikt de puberteit”, legt Voorsluijs uit. “We knuffelden voorheen de hele tijd, maar die dagen werden schaars. Nu wil hij liever hangen met vrienden, met zijn telefoon spelen en naar zijn iPod luisteren. Precies wat tieners willen doen tijdens de puberteit. Ik ben een goede moeder, dus ik accepteer dit natuurlijk en ben blij dat hij een gezond kind is. ”

“We lachen veel over de verschillen tussen zijn behoeften en de mijne,” voegde ze eraan toe. “Hij heeft meer van zijn eigen ruimte nodig en mijn ruimte moet hem met moedersliefde blijven verstikken. Dus begonnen we na te denken over hoe we deze kloof kleiner konden maken. Dus stelde ik voor om een ​​knuffelige versie van hem te maken. ”

Ze ging in een blogpost in detail over het project:

“Ik ben een professionele breister die graag rare dingen breit voor mijn merk Club Geluk. We breien realistische, alledaagse dingen met veel details en hebben er zelfs een boek over geschreven. Om de lat iets hoger te leggen met betrekking tot mijn breivaardigheid dacht ik eraan om mijn zoon te breien. Hij vond het leuk en we werkten er samen aan.

“De reacties tijdens het proces waren zo divers van griezelig tot mooi dat we besloten om enkele foto’s in het echte leven te maken om de vreemdheid in een context te plaatsen. Het was een leuk kunstproject voor de familie!

“Toen het klaar was, dachten we dat het een geweldig idee zou zijn voor moeders die veel van hun kinderen houden en willen knuffelen. Zodat ze daar hun eigen knuffelige zoon konden breien! Mijn gebreide zoon bestaat uit: een gebreide kop met een pet, handen met spijkers en horloge, een gebreide broek, een gebreide trui met een eigenzinnige slogan, gebreide sneakers en gebreide iPod. Eigenlijk heeft de gebreide zoon kenmerken van mijn beide zonen. ‘

Dit was een project van twee maanden. Het lijkt misschien een lange tijd, maar als je bedenkt wat ze heeft bereikt, is het echt indrukwekkend.

Bron: VT

Wat vind jij? Reageer hieronder