Tiener vindt portemonnee met veel geld – geeft het terug en krijgt bericht van zijn moeder

Het is de klassieke ‘Wat zou je doen?’ situatie … je vindt een portemonnee met veel geld en moet jezelf deze belangrijke vraag stellen. Tommy O’Connor, een senior aan de Irvington High School, vond een portemonnee die iemand kwijt was geraakt in 7-Eleven in Fremont, Californië.

The Mercury News vertelde dat Tommy een bundel van $ 100 biljetten vond. Het was in totaal een som van $ 2300 in cash. Desondanks wist Tommy wat hij moest doen..

Het is een raadsel waarvan de meesten van ons denken niet weten wat ze zouden doen. Desalniettemin, dingen zijn anders wanneer je je in de situatie bevindt en die kleine duivel in de lucht bevindt om zijn twijfels te fluisteren.

Gelukkig hield Tommy vast aan zijn principes en besloot hij de rechtmatige eigenaar van de portefeuille te vinden. Er was echter een probleem toen hij met het geld geen naam of adres kon vinden.

In plaats daarvan nam hij de portefeuille mee naar zijn para-leraar (Andre Gomez) op de middelbare school. ‘Hij was zo bezorgd om de eigenaar van de portemonnee te vinden,’ herinnerde André zich. “Er is zelfs geen andere mogelijkheid bij hem opgekomen. Hij wist meteen wat hij moest doen. ‘

Na een grondig onderzoek vonden Tommy en Andre een veteranenidentificatiekaart in de portefeuille, inclusief een naam. Vanaf daar ging het paar contact zoeken met de veteraan om terug te keren naar wat van hem is.

De reünie vond plaats en de veteraan onthulde dat het geld voor zijn huur was en van onschatbare waarde voor hem was. Hij beloonde Tommy met $ 50 en bedankte hem voor zijn vriendelijkheid.

Hart van goud

Het bleek dat Tommy meer reden had dan de meesten om het geld te pakken en het voor zichzelf te houden. De familie van de tiener leeft van salaris tot salaris en net, de dag voor zijn ontdekking, had Tommy niet eens genoeg geld om zijn eigen lunch te kopen.

In de woorden van KPIX 5 zei de vader van Tommy: “Bij ons leven we van maand tot maand, het is een grote som geld en ik ben zo trots op hem dat hij dat deed.”

En dus moet hij trots zijn. Tommy’s acties geven geloof aan het idee dat de wereld nog steeds een goede en rechtvaardige plek kan zijn, waar mensen elkaar helpen, niet omdat het moet, maar omdat het de juiste dingen zijn om te doen.

Niet alleen dat, maar toen ze hoorde wat haar zoon had gedaan, stuurde de moeder van Tommy hem een ​​liefdevolle tekst om te zeggen hoe trots ze is op haar zoon. In ware sprak Tommy’s actie het meeste over zijn karakter. “Mevrouw. Kalra heeft me gebeld. Ik hou van je tot de maan en terug, ” schreef de moeder aan Tommy.

Hij antwoordde alleen maar: “Je zou jezelf moeten bedanken. Jij hebt me opgevoed! ‘

Tommy had zo gemakkelijk het geld kunnen nemen om de problemen van zijn of haar familie te verlichten, en waarschijnlijk was niemand de wijzer geweest. Het feit dat hij dat niet deed, kan echter een bron van inspiratie zijn voor mensen over de hele wereld. Uiteindelijk is zijn verhaal zoveel meer waard dan $ 2300, omdat het een boodschap van goede wil en kracht van karakter verspreidt … en dergelijke dingen zijn van onschatbare waarde.

Als je denkt dat Tommy een hart van goud heeft, deel dit artikel dan op Facebook, zodat meer mensen van zijn voorbeeld kunnen leren!