Tiener klaagt kliniek aan voor abortus van zijn vriendin zonder zijn toestemming

Abortus is nog steeds een veelbesproken onderwerp en recentelijk heeft een incident voor een groot debat gezorgd…

Momenteel volgt Ryan Magers een zaak tegen een kliniek in Madison County omdat zij een abortus voor zijn vriendin hebben gepleegd en zij niet zijn toestemming hadden gekregen. Maar de kwestie gaat nog verder dan dat, omdat een rechtbank de ongeboren baby als een persoon met rechten heeft erkend – volgens de wet van Alabama – dus daarom heeft de 19-jarige besloten om juridische stappen te ondernemen.

Het is 2 jaar geleden dat Magers ‘vriendin de procedure heeft afgerond, maar nog steeds is Ryan vastbesloten om zijn dag in de rechtbank te krijgen, zodat toekomstige generaties mannen het recht kunnen krijgen om de foetus te behouden, ongeacht of de vrouw dit wilt of voelt.

Zoals hij aan WAAY 31 uitlegde: “Ik ben hier voor de mannen die hun baby willen hebben. Ik geloof dat elk kind vanaf de conceptie een baby is en het verdient om te leven. Ik probeerde alleen maar om haar te smeken en er gewoon met haar over te praten en te zien wat ik kon doen, maar uiteindelijk kon ik niets doen om haar van gedachten te veranderen. Hoewel er niets is dat ik kan doen voor de situatie waarin ik me bevond, is er iets dat ik kan doen voor de toekomstige situaties voor andere mannen. ‘

Zijn vriendin was ongeveer 6 weken in de zwangerschap voordat ze haar beslissing nam om twee pillen in te nemen en om de abortus te plegen.

J. Brent Helms, de advocaat die Ryan vertegenwoordigt, voelde de noodzaak om eraan toe te voegen dat Ryan bereid was vader te worden.

“Ryan had alles te maken met de familie. Hij nam extra werk om de geboorte van Baby Roe te kunnen betalen, “zei hij tegen Refinery 29.” Hij weet niet waarom ze niet wilde doorgaan met de zwangerschap. Hij geeft me geen definitief antwoord op die vraag. ‘

Hoewel hij duidelijk alleen zijn cliënt verdedigt, erkent hij wel dat als het gerechtshof erbij is, het een enorme gevolgen voor vrouwen zal hebben, waarvan er één is: wat gebeurt er als een vrouwelijk slachtoffer van verkrachting bevalt van een baby en de verkrachter wil het kind hebben?

Met betrekking tot deze belangrijke vragen zei Helms eenvoudigweg: “Ik denk dat de antwoorden op veel van deze vragen in de toekomst zullen moeten worden afgespeeld, afhankelijk van wat de rechtbank beslist. Er kan een situatie zijn waarin een vader toestemming moet geven voor een abortus, ook onze wetgevende macht in Alabama zou uitzonderingen kunnen maken. Het is nog te vroeg om te vertellen. ‘

Het debat is net begonnen.

Bron: Refinery 29

Laat een reactie achter

Scroll naar boven