Tiener die stierf toen hij uit een vliegtuig viel is Afghaans nationaal voetballer

De Afghaanse autoriteiten hebben bevestigd dat de 19-jarige jeugdvoetballer Zaki Anwari is overleden na een val uit een Amerikaans vliegtuig dat Kabul verliet. Zaki vertegenwoordigde Afghanistan op nationaal jeugdniveau en was een van de vele mensen die wanhopig probeerden de regio te verlaten door zich naar de luchthaven van Kabul te haasten.

Duizenden burgers

Duizenden burgers vielen over elkaar geen op het vliegveld en deden alles wat ze konden om te proberen in een vliegtuig te komen dat van de landingsbaan opsteeg. Ten minste twee mensen zijn omgekomen na het incident. De Amerikaanse luchtmacht heeft bevestigd dat er menselijke resten zijn gevonden in het landingsgestel van het vliegtuig.

De Afghaanse Directie Lichamelijke Opvoeding en Sport schreef in een verklaring op Facebook: “Moge hij rusten in de hemel en tot God bidden voor zijn familie, vrienden en sportcollega’s.” De tiener was niet het enige slachtoffer van militaire vliegtuigen die eerder deze week de internationale luchthaven van Kabul verlieten.

Op gruwelijke beelden is te zien dat minstens twee mensen om het leven zijn gekomen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven