Tiener die gepest werd om zijn gezicht ziet vreemde auto aankomen – Ziet wie eruit stapt en gelooft zijn ogen niet..

Pesten is een ongelukkige epidemie in onze samenleving. Ook wel bekend als de meest voorkomende vorm van misbruik en daarom moet dit geadresseerd worden.

Iemand beledigen op basis van zijn uiterlijk is al zielig genoeg, maar iemand pesten met een aangeboren ziekte die ze niet kunnen helpen? Dat is nog lager dan laag.

Austin Niehus is een tiener die het ongeluk had geboren te zijn met het Goldenhar-syndroom, een ongelooflijk zeldzame genetische ziekte die geboorteafwijkingen aan het gezicht en het hoofd veroorzaakt.

Het syndroom resulteert meestal in een gebrek aan vorming aan de oren, neus, lippen en kaakbot.
Daardoor hebben de mensen die aan dit syndroom lijden over het algemeen opvallende afwijkingen wanneer het over hun fysieke verschijning aankomt.

Op 14-jarige leeftijd had Austin al 52 operatieve correcties ondergaan.

Maar ondanks het feit dat Austin hoofdzakelijk in het ziekenhuis is opgegroeid, tussen honderden artsen en operatietafels, leeft hij nu een redelijk normaal leven.

Hij miste echter één groot ding …

De naasten van Austin omschrijven hem als een slimme jongen, vol liefde en vriendelijkheid.

Helaas zijn andere mensen om hem heen vaak bezig geweest met zijn uiterlijk. Omdat hij er anders uitziet dan een ‘normaal’ kind, werd hij sinds jongs af aan wreed gepest.

Door het constante gepest voelde Austin zich verbannen en geïsoleerd van de andere kinderen op school. Hij verlangde naar vriendschap en zocht het gezelschap van andere mensen met het Goldenhar-syndroom.

Omdat zijn ziekte zo zeldzaam is, was het echter moeilijk om mensen met deze aandoening te vinden.

Maar snel genoeg zou alles veranderen …

In de onderstaande video is te zien hoe de 15-jarige Austin wacht op een zeer speciaal iemand vanuit zijn huis in Colorado.

Wanneer een auto de oprit oprijdt, kijkt Austin gretig uit het raam. Hij roept zijn moeder, broer en zus.

Wat volgt is een echt hartverscheurende ontmoeting tussen twee mensen die elkaar al heel lang hebben ontmoet … de scène kon niet perfecter zijn.

Bekijk de video hieronder:

Ik heb nooit begrepen hoe mensen anderen kunnen pesten. Al helemaal niet wanneer het enkel gaat om hoe iemand anders eruit ziet. Het maakt me zo verdrietig om te bedenken dat er mensen zijn die er van kunnen genieten om anderen te pesten. Alle pestkoppen moeten verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden en zich ervan bewust zijn dat wat ze doen geen plaats heeft in een beschaafde samenleving.

Maar hoewel het mijn hart brak om in eerste instantie het verhaal van Austin te lezen, ben ik blij dat hij in staat was iemand anders te ontmoeten met wie hij een raakvlak heeft en iemand die hem niet zal bevooroordelen.

Deel dit verhaal als je werd aangeraakt. Heb je slechte ervaringen met pesters? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: TLC