Tiener begint plotseling tampons te verzamelen, tot moeder haar geheim onthult

Er zijn bepaalde onderwerpen in het leven die een beetje te taboe zijn om openlijk over te praten. Onze toiletgewoonten zijn een goed voorbeeld. Ons seksleven ook. En een derde voorbeeld kan de menstruatie en tampons zijn.

Dus toen de 14-jarige Lily Alter op school een verslag ging schrijven, besloot ze zich te concentreren op een onderwerp waarvan ze vond dat we er allemaal meer over zouden moeten kunnen praten zonder ons te schamen – de hygiëne van vrouwen.

Maar dat was niet alles.

Hoe meer Lily zich in het onderwerp verdiepte, hoe meer ze zich realiseerde wat een last het voor sommige vrouwen zou kunnen zijn … en dat was het moment waarop ze een idee kreeg .
 
meisje

Het begon allemaal toen een leraar Engels op de Oak Park River Forest High School in Chicago de studenten vroeg om een ​​verslag over een sociaal probleem te schrijven. Toen kwam Lily Alter met het idee voor haar project.

“Ik dacht aan dakloosheid, de rechten van vrouwen,” vertelde Lily aan CBS Chicago. “En ik wilde het combineren op een manier dat ik mensen misschien wel zou kunnen helpen.”

Toen Lily zich ging verdiepen in het onderwerp, deed ze al snel een trieste ontdekking.

Ze realiseerde zich dat veel dakloze vrouwen constant moesten kiezen tussen eten op tafel zetten, een dak boven hun hoofd hebben, gezond blijven en sanitaire voorzieningen – en de laatste keuze was meestal de eerste die ze kozen.

sanitaire voorzieningen

De 14-jarige besloot een stap verder te gaan in plaats van alleen maar een verslag te schrijven. Ze begon tampons en andere kleine hygiëneproducten te verzamelen, die ze vervolgens in kleine kits bewaarde.

“Ze bevatten voldoende benodigdheden voor één menstruatiecyclus,” legde Lily uit aan CBS Chicago.

tampons in een kist

Vervolgens nam ze het mee op straat en deelde ze uit aan dakloze vrouwen.

De daad van onbaatzuchtigheid en liefde verbaasde niet alleen de lerares van Lily, maar ook haar hele gemeenschap. Niet lang daarna had de tiener $3.000 verzameld voor haar project.

“Met het geld dat ik nu heb verdiend, zou ik waarschijnlijk een jaar aan pakketten voor de vrouw in de opvang kunnen geven.” Vertelde ze CBS Chicago.

Een klein gebaar dat een groot verschil maakte. Bekijk hier de volledige video:

Deel haar verhaal alsjeblieft om meer mensen aan te moedigen een handje te helpen en elkaar te helpen!