Na een prachtige actie van Radio-538 heeft Frédérique (14), uit Amstelveen, meer dan 30.000 kaarten ontvangen. De 14-jarige werd deze week mishandeld in een speeltuintje in Amstelveen. Dit kwam nadat ze gee antwoord wilde geven of ze een jongen of meisje is. Blijkbaar ging dit er niet in en werd ze in elkaar geslagen.

Actie Radio 538

De mishandeling veroorzaakte een vloedgolf aan woedende reacties uit het hele land. Veel mensen, waaronder veel bekende Nederlanders spraken hun steun uit voor Frédérique. Radio 538-dj Wietze de Jager riep alle luisteraars op kaarten te sturen om haar een hart onder de riem te steken.

De steunbetuigingen kwamen uit binnen- en buitenland. Wietze zei over het initiatief: “Wat we met elkaar bereikt hebben hier, dat vind ik zó tof. Echt kippenvel. Het is het beste antwoord dat we kunnen geven na zoiets verschrikkelijks. Dat we met z’n allen arm in arm gaan staan en op deze manier met zo’n signaal laten weten dat dit niet is hoe we met elkaar omgaan. Echt fantastisch.”

Verdachte aangehouden

Verder is er gelukkig ook nog goed nieuws te brengen. Inmiddels is er een jongen opgepakt in Amstelveen. Opmerkelijk was dat het ging om een 14-jarige. Tot op heden is hij de enige die is aangehouden. Het zal echter niet lang duren voordat alle daders verantwoordelijkheid mogen nemen voor hun laffe daad.


Like it? Share with your friends!