Tien manieren waarop een hond zegt: “Ik hou van jou”

Iedereen weet – zelfs die vijandige katteneigenaars – dat honden de beste vrienden van de mens zijn. Ze zijn uiterst loyaal, uiterst intelligent en -duh! -aanbiddelijke metgezellen en de meeste puppy ouders beschouwen hun hond als een lid van het gezin. Maar houden onze honden ook van ons? Het korte antwoord: Ja. Honden uiten hun emoties op verschillende manieren – van heel subtiel tot overduidelijk – dus soms kan het moeilijk zijn om te bepalen wat een positieve of negatieve uiting is.

Waar het op neerkomt? Onze honden houden onvoorwaardelijk van ons maar soms uiten ze dat op een vreemde manier. Deze 10 tekenen van puppy liefde kunnen je helpen te bepalen of jij en je pup echt een band hebben.

1. Oogcontact houden

Als iemand je ongemakkelijk, onveilig of bedreigd laat voelen, zou je dan diep in zijn ogen staren? Geen denken aan! Lang, langdurig oogcontact is voorbehouden aan mensen die je liefhebt, vertrouwt, en bij wie je je veilig voelt.

Hetzelfde geldt voor honden. Het onderhouden van oogcontact is niet alleen een handig hulpmiddel tijdens het trainen van uw hond – het kan u helpen een diepe band te creëren, ook. Als uw hond naar u kijkt, geven zijn hersenen namelijk oxytocine af. Oxytocine staat bekend als het “liefdeshormoon” en is hetzelfde hormoon dat in de hersenen van moeders vrijkomt wanneer ze voor het eerst een band opbouwen met hun baby.

Het belangrijkste is om natuurlijk oogcontact te houden terwijl je speelt of knuffelt. Als je oogcontact met je hond forceert, zal hij waarschijnlijk een beetje ongemakkelijk worden en wegkijken.

2. Hij leunt tegen je aan

Net als het onderhouden van oogcontact, ben je waarschijnlijk niet van plan om te leunen tegen iemand die je niet kent of vertrouwt-en ook jouw hond niet.

Of je nu op de grond of bank zit, als je hond tegen je aanleunt, betekent dat dat hij zich veilig, geborgen en helemaal op zijn gemak voelt. Soms zullen honden leunen tegen hun mensen als ze bang of angstig, maar dat betekent alleen dat het ziet u als zijn beschermer.

3. Slapen in je slaapkamer

Als je niet toestaat dat je hond in je bed slaapt maar hij slaapt nog steeds graag in je slaapkamer, dan houdt hij echt van je. Waarom? Omdat hij dicht bij je wil zijn terwijl je slaapt, geeft hij aan dat hij volledig loyaal is en niet van de roedel gescheiden wil worden.

(En als hij toch niet in bed mag, waarom investeer je dan niet in een supercomfortabel hondenbed?)

4. Hij is blij als je thuiskomt

Springt je hond op en neer, likt hij je handen en gezicht, brengt hij je zijn favoriete speeltje of doet hij zelfs een “opgewonden plasje” een beetje als je thuiskomt van je werk, school of boodschappen? Yep, hij is absoluut opgewonden om u te zien! En de kans is groot dat u ook opgewonden bent om uw pup te zien.

5. Hij draagt je schoenen en stinkende sokken rond

Honden die gehecht zijn aan hun baasje houden ook van de geuren van hun baasje en kunnen je schoenenstapel of wasmand plunderen voor stinkende sokken, T-shirts of zelfs ondergoed.

Het stelen van schoenen en vuile kleren is niet altijd het beste – vooral als je hond graag kauwt – maar je kunt ongepast kauwen voorkomen door je hond veel boeiende speeltjes of met merg gevulde hondenbotten te geven.

6. Hij houdt je in de gaten

Meer onafhankelijke honden zijn misschien niet altijd direct aan je zijde of gekruld rond je voeten, maar dat betekent niet dat het niet van je houdt. Als uw hond “check in” op je vanuit een andere kamer, tijdens een wandeling, of in een nieuwe omgeving, het is ervoor te zorgen dat je in de buurt bent.

7. Op zoek naar lichamelijk contact

Je hebt waarschijnlijk gelezen dat honden het haten om geknuffeld te worden; één studie beweerde het zelfs te bewijzen. Maar in werkelijkheid was deze “studie” gebaseerd op observaties van een enkele onderzoeker en was het niet terug te vinden in enige harde wetenschap.

De waarheid? Honden houden van fysieke affectie en zoeken dit vaak bij hun favoriete mensen.

We zeggen niet dat je je hond moet oppakken en hem een super stevige berenknuffel moet geven. Aaien, knuffelen, leunen en misschien zelfs zachte omhelzingen zijn sterke signalen dat u en uw hond echt verbonden zijn.

8. Hij plast als hij jou ziet

Nee, het is geen teken dat zijn potjestraining achteruitgaat. Honden, vooral puppy’s, kunnen een klein beetje plassen wanneer ze opgewonden raken. Verwezen als onderdanig urineren, dit kleine ongelukje is eigenlijk een compliment. Het betekent dat uw hond weet dat u de baas bent!

9. Hij brengt je zijn favoriete speelgoed

Als je hond je zijn favoriete speeltje brengt, betekent dat niet alleen dat hij wil spelen – hoewel willen spelen ook een belangrijk teken van puppy liefde is. Als de roedelleider van je pup, presenteert hij zijn meest gewaardeerde, meest geliefde bezit aan jou. Over een eer gesproken, hè?

10 Hij lacht naar je

Nope, het is niet je verbeelding! Sommige honden leren eigenlijk hoe ze moeten “glimlachen” door hun lippen naar achteren te trekken om een grote, brede, tandachtige grijns te onthullen. Terugkaatsen met een grote glimlach en een blije stem zal je hond laten zien dat je er ook van houdt.

Scroll naar boven