Thuiswinnaar Miljoenenjacht hoeft geen geld: ”Heb al genoeg”

Winston Gerschtanowitz mocht gisteren acht bewoners van de Schans in Blaricum blijmaken met een erg mooi geldbedrag. Het achttal won gezamenlijk maar liefst een miljoen euro. Toch was niet iedereen in de gloria.

Miljoenenjacht

Op een koude en natte zaterdagavond gaan de medewerkers van de Postcode Loterij aan de slag in het pittoreske straatje Schans in Blaricum.

Technici plaatsen de lampen, leggen de snoeren uit en halen de camera’s tevoorschijn. Ondertussen bellen andere leden van het team tmet een smoesje aan bij de gelukkige winnaars van Miljoenennach. Tegen negen uur wordt duidelijk welke bewoners thuis zijn en wie niet.

Regiewagen

Tijdens de live-uitzending van het RTL-4 spelprogramma ‘All Against 1’ worden de prijzen uitgereikt. De regiewagen staat halverwege de straat geparkeerd.

Winston Gerschtanowitz: “Ik heb bijna dezelfde postcode. Alleen klopten de letters niet. Jammer”, lacht hij. “Ik woon hier vlakbij. Ideaal, zo lekker in de buurt.”

Een paar minuten voordat hij live gaat, stapt hij uit de wagen en loopt hij naar het huis van Wim en Marijke. Het stel zit ontspannen aan een wijntje als de bel gaat.

De bekende beelden volgen: de schrik, de verbazing, de handen voor de mond bij het zien van Gerschtanowitz in zijn grote rode jas.

En natuurlijk vloeien er tranen als de cheque van twee ton tevoorschijn komt uit de gouden envelop. “Wat een bedrag! Ja, we spelen al jaren met twee loten mee. Nee, we hebben nu nog geen idee waar we het aan gaan besteden. Maar deze avond kan niet meer stuk!”

Connie is al rijk

“Ik moet nog even wennen aan het idee,” geeft Corry toe. “Natuurlijk is het geweldig, een ton, maar eigenlijk heb ik het niet nodig.”

Ik ga het besteden aan anderen, aan mensen die het echt kunnen gebruiken. En natuurlijk ga ik lekker uit eten met mijn kinderen en kleinkinderen.”

Ook Marjolijn, een buurvrouw, staat enigszins verbouwereerd. “Ik ga in ieder geval een mooiere vakantie boeken dan ik in gedachten had. Nee, ik ga het niet zomaar allemaal uitgeven. Ik heb volwassen zoons die wel wat hulp kunnen gebruiken op deze huizenmarkt.”

Scroll naar boven