‘Thuis blijven bij de kinderen is zwaarder dan gaan werken’

We houden van onze kinderen. Daar is geen twijfel over. Het zijn bundels van vreugde die het universum ons heeft gegeven om ons leven op een pad van oneindige liefde, genegenheid en geluk te brengen. Tenminste, dat is hoe velen hierover denken.

Dit neemt echter niet weg dat ze ons soms gek maken. Thuis blijven om voor je kinderen te zorgen kan moeilijker zijn dan naar een hectische werkdag gaan. Kinderen kunnen onze energie (vooral baby’s) leegmaken. Voeden, kalmeren, zingen in hun slaap, baden, omkleden, poederen, spelen, kokhalzen – de onvoorwaardelijke liefde die we voor hen hebben, verlicht niet altijd de stress.

Thuiswonende ouders kunnen zich hier beter bij aansluiten, vooral ouders met veel kinderen. Ze houden meestal niet van klagen over hun beproevingen. De meeste mensen zouden zich afvragen: “Wat is er zo moeilijk aan om de hele dag thuis te blijven bij je kleintje?” Mensen beoordelen ze zonder na te denken over wat ze elke dag doormaken. Het klopt dat constant klagen meer kwaad dan goed kan doen, maar iedereen verdient het eens in de zoveel tijd en ze moeten serieus genomen worden.

Wanneer de meeste werkende ouders een dag thuis met hun kinderen doorbrengen, zelfs met betaald verlof, kunnen velen niet wachten om weer aan het werk te gaan.

Baby enquête

Een landelijke enquête uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk heeft aangetoond dat veel ouders meer gestrest raken terwijl ze thuis blijven met hun kinderen dan die naar werk gaan. De enquête, uitgevoerd door AVEENO® Baby, had een steekproefomvang van 1500 moeders en vaders uit Verenigd Koninkrijk. Deze ouders hebben verschillende soorten banen.

De resultaten van de enquête waren als volgt:

  • 31% was het ermee eens dat thuis blijven bij kinderen voor meer stress zorgde dan naar het werk gaan.
  • 40% was het ermee eens dat ze na hun eerste kind gestopt te zijn met het oordelen van nieuwe ouders omdat ze te veel hadden geklaagd.
  • 55% geloofde dat het hebben van een baby hard werken is.
  • 25% stemde dat het hebben van een baby gemakkelijk is.
  • Ondanks NCT-lessen (National Childbirth Trust) en zelfhulpboeken, zei 45 procent van de vrouwen dat ze het zonder het advies van hun eigen moeder niet zouden hebben gekund.
  • 39% van de ouders zei dat ze constant uitgeput zijn.
  • 71% van de moeders en vaders geloofde dat sociale media het opvoeden moeilijker maakt
  • 27% vond dat ze onder druk stonden om de perfecte ouders te zijn.
  • 22% maakt zich zorgen over de eetgewoonten van hun pasgeborenen.
  • 9% maakt zich zorgen over de slaappatronen van hun kinderen.

Ondanks al deze reacties stemde 42% ermee in dat ze voor het eerst echte, onvoorwaardelijke liefde voelden toen ze hun eerste baby kregen.

“Ouder worden is een geweldige ervaring, maar we begrijpen dat het invoeren van dit nieuwe hoofdstuk van het leven ook veel stress en zorgen met zich mee kan brengen, dus we wilden meer ontdekken over wat nieuwe ouders de eerste paar jaar ervaren” vertelde Aveeno Baby Skin-expert, Rebecca Bennett, aan The Sun.

Het zorgen voor kinderen is geen eenvoudige prestatie. Desondanks zullen hun hartverwarmende glimlachjes, kleine voetjes en wolkachtig haar veel doen om elke uitputting die we voelen op te vangen. Het ene moment willen we onze tassen pakken en naar de deur rennen. De volgende lig je op je rug en balanceer je peuter op je buik.

Bron: The Sun & Apost

Laat een reactie achter

Scroll naar boven