Thomas en Kimberly willen al 3 jaar samenwonen, maar het gaat niet

Thomas en Kimberly willen al 3 jaar samenwonen, maar het gaat niet

De 22-jarige Thomas heeft een fulltime baan als verhuizer. Zijn vriendin Kimberly (21) studeert nog. De twee zijn al drie jaar bij elkaar en willen dolgraag samenwonen. Het probleem is dat het tegenwoordig niet meer te betalen is. De twee zijn er kapot van.

Alles in Nederland wordt alsmaar duurder. Boodschappen, benzine, boodschappen en nu moeten we ook nog dokken voor plastic. Te bizar voor woorden.

Kimberly: ”Het is behoorlijk lastig om rond te komen. Ik zit nog op school en heb een bijbaan in de horeca.  Eigenlijk hebben we het er elke week wel over, hoe duur alles is.”

”Nu gaan we weer extra betalen voor wegwerpbekers en -bakjes, het gaat maar door. Ons salaris is nu drie procent omhoog gegaan maar het valt in het niet bij de prijzen die blijven stijgen. We worden er niet vrolijker van”, aldus Kimberly tegen Omroep Brabant.

Boodschappen

”Even boodschappen doen en alles gedachteloos in het mandje gooien is er niet meer bij. We moeten echt opletten wat we kopen.”

”Vroeger kochten we een frikandellenbroodje voor de lekkere trek. Nu is het gewoon brood met beleg omdat we daar langer mee kunnen doen. Duurdere merken laten we sowieso liggen, we kiezen altijd voor de goedkoopste optie.”

”Een klein tasje met boodschappen, daar zijn we 50 euro voor kwijt. Als we voor de A-merken gaan, is dat wel 80 euro. Als we dan een avond met vrienden willen doorbrengen, moeten we eerst ons geld tellen om te kijken of dat financieel allemaal wel haalbaar is.”

Besparen

Kimberly: ”We roken allebei en daarvoor rijden we speciaal naar België. Dat is een ritje van ongeveer 20 minuten. We tanken daar dan ook meteen.”

”Dat scheelt echt veel. Zeker nu die accijns er weer bij is gekomen. Ook shag is daar een stuk voordeliger. Een klein busje kost hier 18 euro en over de grens maar 15 euro.”

”Het roken kost me ongeveer 60 euro per maand.” Thomas vult aan: ”Bij mij thuis is de ketel lager gezet. Gloeiend heet douchen is niet meer mogelijk.”

Thomas en Kimberly willen al 3 jaar samenwonen, maar het gaat niet

Samenwonen

De twee willen dolgraag samenwonen, maar het is simpelweg niet te betalen. Er zijn ook helemaal geen woningen beschikbaar die ze kunnen huren.

”Hier in Oisterwijk wordt momenteel een nieuwbouwwijk uit de grond gestampt. Een starterswoninging kost al drie ton. Laat zaten we te kijken naar een huurhuis, dat kostte 1.400 euro per maand. En dan komen gas, licht en water daar ook nog bij.”

”We wonen nu nog steeds thuis bij onze ouders, maar nu allebei in de twintig zijn, zijn we gewoon toe aan een eigen plek. Daarom zoeken we nu samen met een vriend, die kan dan meedelen in de woonlasten.”

Kinderen

Thomas en Kimberly hebben het soms ook over kinderen, maar worden depressief door het gebrek aan geld. ”We weten niet wat de toekomst gaat brengen. Of we een kindje wel kunnen geven wat het nodig heeft om gelukkig te zijn. Dat houdt ons wel erg bezig.”

Scroll naar boven