Thijme (51) trouwde met Svetlana (22): ”Ze heeft me gebruikt”

De 51-jarige Thijme ging vier jaar geleden op vakantie naar Rusland. Hij werd er stapelverliefd op pas 18-jarige Svetlana. De twee traden uiteindelijk in het huwelijksbootje zodat de Russische in Nederland mocht komen wonen. Maar van een gelukkige relatie is geen sprake.

Meteen verliefd

”Toen ik haar zag was ik op slag verliefd”, zo vertelt Thijme. ”Ik was alleen op vakantie naar Moskou en op de voorlaatste dag sprak ze aan. Midden in een winkelcentrum.”

”Ze zei dat ze me erg knap vond en vroeg of ik iets met haar wilde gaan drinken. Ik had net een pittige scheiding achter de rug, en stond op zich best open voor een nieuwe liefde. Haar leeftijd hield me niet tegen. Ik val op jongere vrouwen. Wel vond ik 18 een beetje op het randje.”

”Ik was zelf immers al 47, dus ik zou een hoop te verklaren hebben. Bovendien heb ik zelf twee kinderen van 20 en 24. Zij zouden het niet echt kunnen waarderen.”

Leuke avond

Ondanks het leeftijdsverschil hadden we een leuke avond. We zaten echt op een lijn qua gespreksonderwerpen. Het voelde alsof ik haar al veel langer kende.”

Helaas moest ik de volgende dag al naar huis. Ik had graag willen blijven. Eenmaal in Nederland zat ik de hele dag met haar te WhatsAppen. In de avonden belden we elkaar. Zonder dat ik het doorhad, werd ik steeds verliefder op haar. Telkens als ik haar stem hoorde voelde ik vlinders.”

”Het kwam ook wel een beetje door haar. Zij vertelde me dat ze een gezin wilde met mij. Ze had het de hele dag over komen wonen in Nederland.”

Dave (51) trouwde met Svetlana (22): ''Ze heeft me gebruikt''

”Ik heb alles in het werk gesteld om haar naar Nederland te halen en dat is uiteindelijk gelukt. We trouwden binnen een jaar en waren erg gelukkig. Maar tien maanden na het huwelijk begon Svetlana zich opeens anders te gedragen. Het leek net of ze geen interesse meer in mij had.”

Ruzies

Er ontstaan steeds meer ruzies en Thijme vraagt zich af waar hij aan begonnen is. ”Ze was altijd weg met vrienden die ze in Nederland had had leren kennen. Dat waren Russen. Ik sprak die taal niet en als ze belde met hen, wilde ik weten waar ze het over had.”

”Bovendien gebeurde er tussen de lakens ook niets meer. Op gegeven moment wilde ze met me praten en toen kwam het hoge woord eruit: ze voelde niets meer en wilde scheiden. Ik heb nog geprobeerd haar op andere gedachten te brengen, maar haar besluit stond vast.”

Verraden

Thijme, die een visum voor Svetlana regelde, voelt zich verraden. Svetlana wil het onderste uit de kan halen. ”Ik voel me gebruikt door haar. Ik dacht dat we samen een gezin konden starten en ze wilde ook graag kinderen. Nu ben ik weer alleen.”

Scroll naar boven