Terra Classic ($LUNC) – Wat is ‘burn’, hoe het werkt en wat er gaat gebeuren

Terra-Classic-Burn

Terra Classic ($LUNC) gaat wederom vandaag flink omhoog als we naar de prijs kijken. Om moment van schrijven is $LUNC in de afgelopen 24 uur met maar liefst 28.17% gestegen. De munt wordt steeds populairder en wij krijgen ook steeds meer vragen. Vandaag gaan we uitleggen wat de ‘burn’ voor Terra Classic is, wat er gaat gebeuren en hoe het werkt.

Terra-Classic-Burn

Burn van Terra Classic

De ‘burn’ van een cryptocurrencie of het ‘burnen’ is eigenlijk heel simpel. Omdat voor de crash een fout was gemaakt bij Terra Classic in de code werd er een oneindige hoeveelheid aan $LUNC bijgemaakt, je zou het kunnen zien als het bijdrukken van bijvoorbeeld de dollar. Dit was natuurlijk niet de bedoeling waardoor er opeens gigantisch veel $LUNC beschikbaar was en de prijs van de coin in een rap tempo instortte.

Je moet het zo zien: eerst waren er bijvoorbeeld 1 miljoen munten van $LUNC. Door de fout waren dat er ineens 1 miljard. 1 $LUNC was ineens minder waar omdat er veel meer zijn.

Oplossing

Daar werd vrijwel direct een oplossing voor bedacht, eigenlijk twee. De eerste was dat het bijdrukken van $LUNC niet meer mogelijk zou zijn, dat werd redelijk snel doorgevoerd.

De tweede oplossing, die zeer binnenkort wordt ingevoerd is de ‘burn’, het verbranden van $LUNC. Wanneer $LUNC wordt verbrand zal dat nooit meer terugkomen waardoor de totale hoeveelheid Terra Classic steeds minder wordt.

1.2% per transactie – zo gaat dat in zijn werk

Dit wordt waarschijnlijk rond 20 september ingevoerd. Wanneer jij vanaf (waarschijnlijk) 20 september bijvoorbeeld 1000 $LUNC wilt kopen wordt daar 1.2 procent van verbrandt. Dus stel jij koopt, verkoopt, krijgt of wilt $LUNC overmaken wordt 1.2% van dat bedrag automatisch verbrand en komt ook nooit meer terug.

Stel jij maakt dus 1000 $LUNC over naar je beste vriend of vriendin. Dan wordt van dat bedrag 1.2% verbrand, 12 $LUNC dus. De maatje of vriendin krijg dan dus 988. De 12$LUNC zal nooit meer terugkomen waardoor de totale hoeveelheid Terra Classic afneemt.

Het bovenstaande geldt waar elke transactie. Of je nou koopt, verkoopt ontvangt of overmaakt – het is de bedoeling dat 1.2% van dat bedrag nooit meer terugkomt.

Exchanges

Exchanges zoals Binance of Kucoin moeten daar wel aan mee doen. Er zijn al meerdere grote handelsplatformen die officieel hebben laten weten dat ze de burn gaan invoeren.

Heb je vragen over Terra Classic ($LUNC)? Word dan lid van onze Nederlandse groepen:

De Nederlandse Telegram groep: https://t.me/terraclassicnl
De Nederlandse Whatsapp groep: https://chat.whatsapp.com/GuxS96d51EHIUkizKp3rfN

Scroll naar boven