‘Te enge’, slechts eenmaal vertoonde, aflevering van Sesamstraat online gezet

'Te enge', slechts eenmaal vertoonde, aflevering van Sesamstraat online gezet

Onbekenden hebben afgelopen weekend een ‘enge’, slechts eenmaal vertoonde, aflevering van het zeer beroemde Sesamstraat online gezet.

De desbetreffende aflevering werd in 1976 uitgezonden, maar daarna regende het klachten van ouders. De aflevering gaat om een bezoekje van de ‘Wicked Witch of the West’ uit de Wizard of Oz aan de wereldberoemde straat. De heks richt een ravage aan, wanneer ze haar bezemsteel verliest.

De rol van de heks werd gespeeld door Margaret Hamilton, die deze rol in 1939 ook vertolkte in Wizard of Oz. Het was de bedoeling kinderen om te leren gaan met hun angsten, maar na de uitzending werden de producten platgebeld door boze ouders van doodsbange kinderen .Ook werden er ladingen vol handgeschreven brieven naar de productenten verzonden.

Aflevering direct geschrapt

Door de storm aan kritiek werd besloten de aflevering nooit meer uit te zenden. Wel was er een plekje weggelegd in het archief van de Libraby of Congress in Washington. Hier kunnen geïnteresseerden de uitzending ter plaatse bekijken. Dat kan, dankzij de uploaders, dus vanaf nu ook vanuit huis.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven