Taxichauffeur rijdt vrouw (92) naar de bank, maar als hij hoort waarom gaat hij direct naar het bureau

Taxichauffeur rijdt vrouw (92) naar de bank, maar als hij hoort waarom rijdt hij direct naar het bureau

Anno 2023 lijkt het steeds vaker te gebeuren, mensen die op een slinkse manier ouderen proberen beet te nemen door hen bijvoorbeeld geld af te troggelen. Lager kan bijna niet, maar de verhalen van ouderen die gedupeerd worden spreken voor zich.

Taxi

De gedachte dat je als oudere je hele leven hebt kromgelegen voor je pensioen, dat iemand met slechte bedoelingen dan van je af probeert te pakken is hartverscheurend.

Gelukkig bestaan er ook een hoop goede mensen. Een perfect voorbeeld hiervan is taxichauffeur Rajbir Singh. Hij had een vrouw van 92 jaar in zijn taxi.

De vrouw had een taxi besteld en had Rajbir gevraagd om koers te zetten naar de bank. Ze moest namelijk 25.000 dollar betalen aan de Belastingdienst.

Klopt niet

Dit vond de taxichauffeur nogal vreemd klinken. Waar de meeste mensen er niet verder op in zouden gaan, besloot Rajbir om haar enkele vragen te stellen. Hij had al snel door dat haar verhaal vreemd in elkaar zat. Hj wilde haar echter nog niet vertellen dat ze wellicht werd 0pgelicht.

Taxichauffeur rijdt vrouw (92) naar de bank, maar als hij hoort waarom rijdt hij direct naar het bureau

Rajbir stopte de wagen zelfs even en vroeg de vrouw het telefoonnummer te bellen waarvan ze dacht dat dit toebehoorde aan de Belastingdienst. Zo kon hij de persoon aan de andere kant van de lijn zelf vragen waarom hij haar geld nodig had.

”We hebben dit nummer gebeld en ik vroeg de man of ze de dame kende. Hij zei ‘nee’ en toen wist ik dat er iets niet in de haak was.”

Belastingdienst

”Toen gooide hij de hoorn en erop. Toen ik opnieuw wilde bellen bleek hij het nummer geblokkeerd te hebben.” De vrouw wil Rajbir echter niet geloven. Naar eigen zeggen had hij geen andere keuze dan haar naar het politiebureau te rijden. Een agent kon haar zodoende vertellen wat er aan de hand was.

Tegen CNN vertelt Rajbir: ”Ik ben een eerlijke man en dit zijn oude mensen. Ze hebben hulp nodig.” Rajbir vindt zichzelf geen held.

Uiteindelijk werd de vrouw uitgelegd dat ze op het nippertje was ontsnapt aan een ‘babbeltruc’. In een Facebookbericht wordt Rajbir uitvoerig bedankt.

”We houden van dit verhaal, want Raj kon evengoed hebben gekozen de vrouw aan haar lot over te hebben gelaten. Hij nam ruim de rijd om het bijna-slacht0ffer te beschermen en haar naar ons te brengen.”

Cab Driver Saves Elderly Woman From Being Scammed Out Of $25K In Roseville

Rajbir heeft naast eeuwige roem ook een ereprijs gekregen en kreeg uit handen van de p0litie zelfs een geschenkbon van 50 dollar.

Tussen alle ellende in de wereld bestaan er ook een hoop goede mensen. Ouderen worden in deze dagen vaak bedonderd. Deel dit artikel om hulde te brengen aan Rajbir!

Scroll naar boven