Tatoeage nodig? Voor slechts vijf eurootjes kun je bij Erik op zolder terecht

Tatoeage nodig? Voor slechts vijf eurootjes kun je bij Erik op zolder terecht

Anno 2023 zijn er nog maar weinig mensen te vinden die geen tatoeage hebben. Voor jongeren laten zich massaal volprikken met inkt, omdat ze dat nou eenmaal mooi vinden. En eerlijk gezegd ziet het er enorm mooi uit. Als het goed gelukt is.

Een van de belangrijkste adviezen is dat je goed moet nadenken over een tattoo. Er bestaan mensen die dat niet doen. Zij krijgen achteraf vaak spijt.

Dan zijn er twee opties. Je kunt je tattoo laten coveren, of laten weglaseren. Om dat te voorkomen, kun je dus maar beter goed nadenken.

Kwaliteit

Het tweede advies is dat je het best een artiest kunt uitzoeken die je tattoo ook echt mooi maakt. Je betaalt er dan wat meer voor, maar het is de prijs ook dubbel en dwars waard.

Om die reden kun je bijvoorbeeld het eerdere werk van een artiest inzien op zijn/haar website. Dan weet je tenminste zeker dat jouw tattoo mooi wordt.

Erik

Helaas denkt niet iedereen er zo over. Er lopen dan ook behoorlijk wat mensen rond in Nederland met lelijke tattoos. Denk aan scheve lijnen, portretten die helemaal mislukt zijn en noem het maar op. Dat zijn vaak mensen die wel een tattoo willen maar er het geld niet voor hadden of juist zo goedkoop mogelijk uit wilden zijn.

Niet iedere artiest heeft overigens een eigen zaak. De zogenaamde ’thuisprikkers’ hebben hun apparaatje en de inkt gewoon ingekocht, en ontvangen thuis klanten.

Wie ook een thuisprikker is, is Erik. Hij heeft nooit een cursus gevolg, maar dat hoeft volgens hem ook niet. Voor de camera vertelt hij dat tatoeëren ‘alleen maar een lijntje trekken is’.

Tatoeage nodig? Voor slechts vijf eurootjes kun je bij Erik op zolder terecht

”Iedereen kan best wel een lijntje trekken. Een tattooshop is gewoon te duur. Een naam in je nek kost al 50 euro. Vind je het gek dat mensen thuis gaan tatoeëren?”

Erik vindt de kwaliteit die hij zet, hetzelfde als in tattooshop. ”Het enige verschil is dat ze daar in een stoel liggen en bij mij moet je zitten.”

Helemaal scheef

Maar dan komt het: Erik gaat een tattoo zetten op het scheenbeen van zijn vriendin. Het begint al waardeloos, want hij kan zwart en wit niet uit elkaar houden.

Als hij begint gaat het pas echt fout. Hij bibbert erop los en zet de ene scheve lijn na de andere. Dat vindt hij de schuld van zijn vriendin: ”Ja, zij bewoog.”

Wat vind jij van het werk van Erik? Laat het weten in de reacties!

Scroll naar boven