Tankstation-medewerker ziet man met trillende vrouw – vertelt haar meteen ‘sta achter me’

Wat zou je doen als je getuige zou zijn van een misdrijf? De meeste van ons beelden ons graag in dat we zouden ingrijpen en zonder te twijfelen gelijk zouden helpen. Maar wanneer puntje bij paaltje komt kan de realiteit anders zijn.

De 25-jarige Manveer Komer voelde dat er iets mis was toen een man en een vrouw het benzinestation binnenkwamen waar hij werkte. Ondanks dat hij geen informatie had over het stel, was hij ervan overtuigd dat er iets niet klopte. Gelukkig stopte hij niet om vragen te stellen voordat hij in actie kwam…

De man zwaaide naar Manveer toen ze de deur binnenkwamen en het paar ging naar de geldautomaat om geld op te nemen. Toen dat niet lukte, liepen ze naar de receptie en de man probeerde sigaretten te kopen met de creditcard van de vrouw. Op dat moment besefte Manveer dat er iets niet klopte.

De vrouw trilde. Het was voor Manveer duidelijk dat zij er niet uit eigen wil was. Terwijl de man en de vrouw probeerden het benzinestation te verlaten, benaderde hij hen en bracht hij zijn eigen leven in gevaar.

Auto-jacking

Het bleek dat de man de vrouw had ontvoerd. Hij had de dokter eerder die dag de auto uitgezet en ging door met haar rond te rijden naar verschillende pinautomaten, waar hij haar dwong zoveel mogelijk geld uit te halen. Het was niet duidelijk of de man een wapen bij hem had, maar de vrouw was duidelijk doodsbang.

Toen de man uit het tankstation stapte, rende Manveer naar de deur en ging voor de vrouw staan, tussen haar en de ontvoerder.

“Je komt achter mij staan”, vertelde hij haar, volgens ABC News. “Ik zal je helpen, geen probleem.”

De man stak zijn hand in zijn jas en deed alsof hij een pistool op Manveer richtte, maar hij gaf het snel op en vluchtte weg in de auto van de vrouw.

De bewakingscamera laat zien hoe Manveer de vrouw troostte, haar wat water gaf en haar hielp de politie te bellen. De politie was later in staat om de mobiele telefoon van de vrouw te volgen – die ze in de auto had achtergelaten – en vond de man die was gevlucht. Bekijk de schokkende videobeelden hieronder:

Gas Station Clerk Helps Stop Alleged Kidnapping

Ik kan me niet voorstellen wat ik in deze situatie zou doen. Wat een heldendaad van Manveer! Zonder te aarzelen kwam hij in actie! Help ons asjeblieft om Manveer te prijzen op Facebook!

Bron: ABC News

Laat een reactie achter

Scroll naar boven