Tandimplantaten gaan helemaal mis bij vrouw: “menselijke inktvlek”

tandimplantaten gaan mis

Jessica Macko (44) uit San Antonio, Verenigde Staten, ondervond ernstige gevolgen na het plaatsen van tandheelkundige implantaten, die resulteerden in extreme kneuzingen en pijn. Door een vroegere eetstoornis waren al haar tanden ernstig aangetast, wat haar ertoe aanzette om te kiezen voor All-on-4 implantaten, een methode waarbij vier implantaten dienen als vervanging voor beschadigde of ontbrekende tanden.

Voorgaande waarschuwen van artsen

Ondanks vele waarschuwingen van medici over mogelijke toekomstige kneuzingen, was de intensiteit van de pijn en de ernst van de kneuzingen voor Jessica onverwacht hevig. Vier dagen na de ingreep deelde ze een video waarin ze haar gezicht toonde, dat zwaar gekneusd was, en vroeg ze om ervaringen van anderen met vergelijkbare reacties op deze behandeling.

De kneuzingen, die een dieppaarse kleur hadden en begonnen bij haar kin en nek, verspreidden zich snel over haar gehele gezicht, zelfs tot onder haar ogen. Deze verslechterden elk uur en leken op een inktvlek. Maar daar stopte de verschrikkingen niet.

My dental implants caused brutal bruising and left me looking like a monster

Jessica bleef achter met een trauma, wat begrijpelijk is. Twee weken na de ingreep waren de zwellingen en kneuzingen aanzienlijk verminderd. Ondanks haar traumatische ervaring van de ingrijpende operatie zou Jessica deze behandeling nog steeds aanbevelen, overtuigd dat haar extreme reactie een zeldzaam geval was.

Kneuzingen van tandimplantaten

Jessica legde uit dat de artsen weliswaar een verwachting van kneuzingen hadden geschetst, maar de realiteit overtrof alle verwachtingen. De zwelling en kneuzingen begonnen de dag na het plaatsen van de implantaten. Haar gezicht was opgezwollen en de kneuzingen namen snel toe, wat haar angstig maakte.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Xtra Access TV (@xtraaccess)

Ze omschreef het als een fascinerend, maar angstaanjagend zicht, vooral omdat ze als kunstenaar nooit eerder zulke hevige fysieke veranderingen had meegemaakt. De pijn en de visuele impact waren enorm, een duidelijk teken van de trauma’s die het verwijderen van alle tanden kan veroorzaken.

Scroll naar boven