Opmerkelijke nieuws uit de tabaksindustrie: de CEO van het Amerikaanse bedrijf Philip Morris vindt dat de Britse overheid sigaretten in de komende tien jaar moet gaan verbieden. “Wij zien een wereld zonder sigaretten voor ons. En hoe sneller sigaretten verdwijnen, hoe beter, voor iedereen,” zegt hij erover.

Verbod op sigaretten

Het verschilt niet zoveel van wat je nu ziet met benzineauto’s en alternatieven daarop”, zegt hij. De verkoop van nieuwe benzineauto’s wordt in de EU waarschijnlijk per 2035 verboden. “De overheid moet de verwarring die nu heerst bij veel rokers tot een einde brengen.

Volgens de voorzitter van het bedrijf denken veel mensen nog steeds dat er gezonde alternatieven zijn om te roken. Hij vindt dat overheden meer moeten inzetten op inlichting. “Met goede wetgeving en voorlichting kun je in sommige landen al binnen tien jaar sigaretten verbieden. En dan ben je voor eens en altijd van het probleem af,” sluit hij af.

BEKIJK OOK  Weer vandaag: code geel met kans op zware onweersbuien en hagelstormen

De meeste van ons zullen Philip Morris kennen als et bedrijf achter de sigaretten van Marlboro. Het bedrijf heeft miljarden verdient aan de verkoop van sigaretten. Toch willen ze zich nu op andere zaken richten. De bedoeling is uiteindelijk om helemaal niet meer afhankelijk te worden van de verkoop van tabak.


Like it? Share with your friends!