Syriër draait volledig door omdat hij geen huis krijgt, en dan gaat het mis…

Een kansloze Syriër is eergisteren in een metershoge bouwkraan geklommen op een bouwplaats van het project Wonderwoods, aan de Croeselaan in Utrecht. De man wilde met zijn actie aandacht vragen voor zijn jarenlange verblijf in het azc.

Syriër draait volledig door omdat hij geen huis krijgt, zwaarbewapend arrestatieteam grijpt in

Syriër

Soms zit het mee, en soms zit het tegen. Nederland telt veel mensen die graag een huisje willen. Helaas geldt er een wachtlijst die jarenlang in beslag neemt.

Een jonge Syriër die al jarenlang met zijn vrouw en kinderen in het asielzoekerscentrum zit, is boos op Nederland. Hij is in bezit van een verblijfstatus, maar heeft geen uitzicht op een woning.

Bouwkraan

En dat bevalt de man blijkbaar niet. Afgelopen vrijdag besloot hij daarom in een bouwkraan te klimmen. Volgens het AD is de man al vaker op de bouwplaats gezien.

Toen bekend werd dat hij in de kraan was geklommen, werd de bouwplaats afgezet. Bouwvakkers mochten hun werkplek niet op, nadat zij melding hadden gemaakt van een man op de bouwkraan. De autoriteiten hebben het serieus genomen en pakten groots uit.

Er werd een onderhandelaar opgetrommeld. Ook kwam er een zwaar bewapend arrestatieteam ter plaatse. De man weigerde echter naar beneden te komen.

Na twee uur lang met de man te hebben gesproken, lukt het hem naar beneden te krijgen. Dat ging middels een zipline. De man zou de hele tijd ‘f*ck you, f*ck you hebben geschreeuwd.

Verward

De p0litie spreekt van een ‘verwarde man’. Dat kan best kloppen, je bent niet helemaal fris in je bovenkamer als je besluit om een bouwkraan in te klimmen, waar je gaat zitten schreeuwen. Anyway, de man wordt vermoedelijk snel overgedragen aan de zorg.

Hoe de man op de bouwplaats heeft kunnen komen is onbekend. Bouwbedrijf Kondor Wessels meldt dat de bouwplaats, net als de kraan, is afgezet met een hekwerk.

Dat is afgesloten wanneer er niet wordt gewerkt. ”Buiten werkuren maken wij gebruik van een bewakingssysteem welke ook is voorzien van camera’s.”

”Dat systeem heeft de man ook gesignaleerd en toen zijn de hulpdiensten in actie gekomen”, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Scroll naar boven