Sylvana Simons misdraagt zich op schandelijke wijze

Sylvana Simons laat ruim een ton aan partijsubsidie 'verdwijnen'

Nederland is bijna van Sylvana Simons verlost. Of Sylvana van Nederland. Het is maar net hoe je het ziet. In ieder geval heeft de afzwaaiende politica zich van haar slechtste kant laten zien.

Palestina

Simons (BIJ1) en Joost Eerdman delen niet dezelfde meningen. Ook over de leus ‘From the river to the sea, Palestine will be free’ zijn ze het niet met elkaar eens.

En dat kan natuurlijk he, maar Sylvana heeft exact laten zien waarom vrijwel niemand in Nederland een toevoeging ziet in de aanwezigheid van mevrouw Simons in de kamer.

Sylvana Simons misdraagt zich op schandelijke wijze

De spanningen in de Tweede Kamer liepen hoog op over de heisa in het Midden-Oosten. Stephan van Baarle (DENK) riep net als op X (Twitter) de leus ‘From the river to the sea, Palestine will be free’.

Eerdmans reageerde hij furieus op. Samen met een hoop anderen, waaronder justitieminister Dilan Yesilgöz, vindt hij dit een antisemitische uitspraak.

Simons kwaad

Voorzitter Vera Bergkamp besloot dat Van Baarle dit niet meer mocht zeggen. En toen bemoeide Sylvana Simons zich ermee.

Sylvana stelde dat een rechter had besloten dat je de leus gewoon mag zeggen. Volgens Joost Eerdmas en Mark Rutte blijft er toch sprake van antisemitisme.

Hier werd ze kwaad over. ”Noch de heer Eerdmans, noch de heer Rutte spreekt recht. Als een rechter rechtspreekt, dan is dat de wet.”

En dan gebeurt er iets heel vreemds, want Simons besluit haar middelvinger op te steken. Bizar en Kamerlid-onwaardig, zo stellen veel mensen. Beelden:

Scroll naar boven