Sylvana Simons betrapt op nep-verhaal

Sylvana is er helemaal klaar mee: ''Mijn besluit staat vast''

Sylvana Simons ligt behoorlijk onder vuur. De politica deelde afgelopen zondag een tweet waarin ze een briefje laat zien, die zogenaamd van ‘een racistische burger’ afkomstig is. In het briefje staan vreselijke, met de hand geschreven zinnen.

”Ik wil je wat vragen: ik ben blank en ik ken een hoop mensen die durfen geen negers aan te raken of een hand te geven (ik hoor daar ook bij). Heb je dan smetvrees of ben je een racist? Ik ben zelf van mening dat het gewoon een smet vrees is”, zo luidt het briefje.

Sylvana Simons betrapt op nep-verhaal

‘Dit is zo nep’

Volgens Sylvana is dit naar haar priveadres gestuurd. Maar er is vrijwel niemand die dit gelooft. De Dagelijkse Standaard valt het op dat er een hoop niet klopt aan het briefje.

‘Ten eerste, wie kent een hoop mensen die zo denken? Ten tweede gaat het om een vrouwelijk handschrift en tot slot lijkt het alsof de fouten expres gemaakt zijn. In eerste instantie is het woordje smetvrees aan elkaar geschreven, terwijl het in de laatste zin op eens los van elkaar staan. Dan is het woord durven met F geschreven en is racist eerst met een S, maar daarna met een C geschreven.

En dat is nog los gezien van het feit dat vrijwel niemand meer handschreven briefjes opstuurt. En dan moeten ze ook nog eens weten waar Sylvana woont.

Arthur van Amerongen

De bekende columnist en opiniemaker Arthur van Amerongen geloof niet dat het briefje authentiek is. En hij krijgt veel bijval.

Sylvana Simons betrapt op nep-verhaal

Kortom: Niemand gelooft Sylvana.

Scroll naar boven