‘S werelds eenzaamste Orca slaat uit wanhoop hoofd tegen de tank

Een orka genaamd Kiska, ook wel ‘de eenzaamste walvis ter wereld’ genoemd, is gefilmd terwijl ze haar hoofd tegen de zijkant van haar verblijf slaat in een park in Canada. De video onderaan het artikel kan als schokkend worden ervaren.

Eenzaamste walvis

Kiska wordt ook wel de ‘eenzaamste’ orka ter wereld genoemd omdat ze op het moment van schrijve de enige walvis is die zich in ‘MarineLand’ in Ontario Canada bevindt.

De beelden werden vastgelegd door een anti-gevangenschapsactivist genaamd Phil Demers. Phil werkte in het verleden in het marinepark, maar is nu vastbesloten om mensen bewust te maken van de verschrikkelijke situaties van in gevangenschap levende zeezoogdieren.

Foto door: Phil Demers

Bij zijn tweet over Kiska schrijf hij het volgende: “Deze video is gemaakt op 4 september 2021. Activisten kwamen MarineLand binnen en zagen hoe Kiska, hun laatste overlevende orka, haar hoofd tegen de tank van haar verblijf sloeg. Aan deze wreedheid moet een einde komen #FreeKiska.”

Volgens de Phil is Kiska inmiddels 44 jaar oud en leeft ze in gevangenschap sinds ze in 1979 voor de kust van IJsland werd gevangengenomen. Inmiddels zit ze al 10 jaar alleen in haar verblijf nadat alle andere orca’s zijn gestorven, inclusief haar 5 baby’s.

Demers voegde hieraan toe: “Ik wil dat Kiska samen met andere orka’s naar een tijdelijke faciliteit wordt gebracht totdat het Whale Sanctuary Project is gebouwd en geopend. Bezoekers kunnen het Whale Sanctuary steunen en klokkenluiders van dierenmishandeling kunnen zich melden bij The Whale Sanctuary Project.

Wil jij ook je steentje bijdragen? Phil zamelt via een GoFundMe-pagina geld in om zeezoogdieren over de hele wereld een betere plek te geven.

De heer Demers zamelt geld in voor inspanningen om zeezoogdieren te helpen, u kunt doneren aan het goede doel op deze GoFundMe-pagina.

Kiska, MarineLand’s last surviving orca bashes her head against a wall.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven